Un doctor de l’Hospital Vall d’Hebron, primer cirurgià europeu nomenat Secretari a la Societat de Recerca de l’Escoliosi Ferran Pellisé està considerat un referent mundial en cirurgia de columna

Hospital Vall d’Hebron a Barcelona.
ACN Barcelona .- El doctor Ferran Pellisé de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat nomenat Secretari de la Societat de Recerca de l’Escoliosi. Pellisé, cap de la Unitat de Raquis del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Vall d’Hebron i cap de la Unitat de Recerca en Columna Vertebral del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), és el primer cirurgià europeu en ocupar aquest càrrec. El doctor, considerat un referent mundial en cirurgia de columna, compta amb més de 25 anys de dedicació al tractament quirúrgic de les patologies de columna vertebral i, en particular, a l’escoliosi i altres deformitats.
A més de per ser considerat un referent en el tractament quirúrgic de l’escoliosi i deformitat de columna infantil i d’adult a l’Estat i a nivell internacional, ha estat clau per a la seva elecció la seva iniciativa com a fundador del ‘European Spine Study Group’ (ESSG), que Pellisé va crear juntament amb altres especialistes el 2010, amb seu al VHIR. La seva visió va ser la de reunir un grup selectiu de cirurgians europeus de deformitats de la columna, membres també de la SRS, per desenvolupar una base de dades integral, prospectiva, multicèntrica, europea -i internacional- sobre deformitats de la columna en adults, amb la finalitat d’avaluar els resultats clínics dels pacients en tractament conservador o quirúrgic.

La Societat de Recerca de l’Escoliosi va ser fundada el 1966 a Winsconsin (EUA) i va néixer amb la voluntat de concentrar-se específicament en l’estudi de l’escoliosi i la seva cirurgia, considerada de màxima complexitat. El procés d’admissió dura 3 anys, en què es requereix realitzar un volum significatiu d’intervencions i cal reportar-ne el resultat i les possibles complicacions abans de poder-hi ser admès.

Pellisé n’és membre actiu des de fa 12 anys i el 2018 se’l va convidar a formar part del ‘Board of Directors’ com a conseller. Fins llavors, només dos professionals de l’Estat -el Dr. Francisco Sánchez Pérez Grueso, de l’Hospital Universitari La Paz de Madrid i el Dr. Hani H. Mhaidli de l’Hospital Universitari de Gran Canària Dr. Negrín- havien format part del consell. No ha estat fins ara, amb el nomenament com a Secretari, que un especialista europeu, i per primera vegada no nord-americà, ocupa aquesta posició i forma part del comitè executiu d’aquesta societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca