Actes 8 Març

VOX Menorca exigeix ​​la retirada de l’arbre de la ignomínia i demana respecte per tots els menorquins que van morir en la guerra civil

La instal·lació al Cementiri de Maó d’un arbre de la memòria “selectiva” per homenatjar a quatre militars republicans i que segons VOX “van dirigir diversos afusellaments contra nombrosos menorquins pel simple fet de ser sacerdots, o de pensar diferent, és una burla i un insult als 246 menorquins assassinats durant la Guerra Civil a Menorca”.

“L’esquerra revengista, sectària i totalitària, ha fet un pas més en la seva deriva radical, a l’homenatjar a quatre assassins i deixant en l’oblit a 246 menorquins l’únic crim va ser anar a Missa o pensar diferent d’aquesta esquerra sanguinària. A la mínima que tinguem responsabilitats de govern, retirarem aquest arbre de la ignomínia. No permetrem que es reescrigui la història i es enalteixi a uns assassins, mentre les seves víctimes són oblidades “, ha dit Antoni Camps, coordinador de VOX Menorca.

VOX qualifica d’absoluta falsedat i insult a la intel·ligència el text de la placa commemorativa que diu: “En memòria de les persones represaliades pel feixisme i la seva lluita en defensa de la justícia i de la llibertat. En aquest lloc van ser enterrades Isidro del Rio Usón, José Rodríguez Acosta, Antonio Benedit Moreno, Vicent Cervera Grau, víctimes assassinades per la repressió franquista entre 1941 i 1942. Que el seu compromís per aconseguir un món millor, més just i igualitari no caigui mai en l’oblit “.

“Aquest text xoca amb la realitat. Aquests quatre assassins ni van lluitar per la justícia ni per la llibertat. Precisament van fer tot el contrari, afusellant a persones innocents pel simple fet de no pensar com ells. Mai van tenir aquests delinqüents cap compromís per aconseguir un món millor ni més just, ni més igualitari. És tot una mentida menyspreable i vomitiva “, ha seguit dient Antoni Camps.

VOX lamenta que l’esquerra menorquina se sumi a aquest bast intent per tergiversar la història i insisteixi a trencar amb la transició democràtica, reobrint ferides i posant-se de la banda d’un dels bàndols, el que més morts va provocar a l’illa. És trist veure com s’intenta enterrar en l’oblit a les víctimes de la barbàrie republicana, mentre s’enalteix als seus assassins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.