Calviño minimitza l’augment d’impostos de Societats, Patrimoni i IRPF als PGE i diu que “només són ajustos” La vicepresidenta celebra l'esborrany: "No podíem seguir amb uns comptes prorrogats i allunyats de la realitat"

La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, en la cloenda del 23è Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, el 27 d’octubre del 2020

ACN Madrid .- La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha minimitzat l’augment d’impostos de Societats, Patrimoni i IRPF a rendes més altes a l’esborrany dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2021. “Es tracta més aviat d’ajustos en el funcionament dels impostos que no pas un canvi substancial, que s’haurà de fer amb molta més prudència”, ha valorat Calviño en la cloenda del 23è Congrés Nacional de l’Empresa Familiar. “Són els pressupostos que Espanya necessita per impulsar la recuperació, mobilitzar inversions de futur i avançar cap a un creixement sostenible i inclusiu”, ha continuat Calviño, que ha afirmat que no es podia seguir amb uns comptes “prorrogats i allunyats de la realitat actual” com els del 2017.

“Els pressupostos per al 2021 són extraordinaris i tremendament importants per donar confiança, impulsar la creació de llocs de feina i incloure els 27.000 MEUR dels fons europeus”, ha enumerat la vicepresidenta tercera del govern espanyol. Tornant a la pujada d’impostos, Calviño ha justificat l’augment de l’Impost de Societats per a grans grups empresarials “per alinear-nos amb la resta de països europeus com Alemanya, França i Itàlia”. “Es limitaran les exempcions, passant d’una bonificació del 100% al 95% dels trams relacionats amb una doble tributació de dividends derivat de la internacionalització. Però amb una excepció per a les empreses que facturin menys de 50 MEUR durant els primers tres anys”, ha volgut puntualitzar la ministra d’Afers Econòmics.

Els PGE inclouran la pujada del dièsel

Calviño també ha avançat que el projecte de Pressupostos 2021 també inclourà la reducció de la bonificació extraordinària en el dièsel per equiparar-ho amb el gravamen de la gasolina i, en matèria de pensions, ha defensat que s’està intentant reorientar el sistema cap a fons de pensions d’empreses, en detriment dels individuals. La titular d’Afers Econòmics ha volgut destacar igualment la Llei de lluita contra el frau, “un projecte que passa inadvertit i és absolutament clau”, i el reguitzell de nous impostos mediambientals. “En definitiva, fem ajustos en impostos ja existents i creem noves figures molt en la línia de la política mediambiental, amb taxes als plàstics, els residus i aquesta reducció de la bonificació extraordinària al dièsel”, ha insistit Calviño.

Optimista amb les dades d’atur del tercer trimestre

Finalment, la vicepresidenta tercera s’ha mostrat optimista amb les dades d’atur del tercer trimestre a Espanya i ha posat de relleu que són fruit de la “ràpida reacció” de l’executiu de Sánchez a l’inici de la pandèmia. “Les primeres mesures es van prendre el 10 de març per ajudar al sector turístic i va seguir tota una estructura d’ajudes com els avals ICO, el sistema d’ERTO o les bonificacions a autònoms”, ha enumerat Calviño. “Una prova clara que vam fer el correcte i les mesures eren les adequades és l’EPA d’aquest tercer trimestre”, ha reflexionat en veu alta la ministra d’Afers Econòmics, que ha volgut ressaltar la creació de més de 500.000 llocs de treball i la taxa d’atur del 16% en aquest període de juliol-agost-setembre.

“Això significa que s’han recuperat més de la meitat dels llocs de feina destruïts en el segon trimestre i la taxa d’atur ha quedat per sota de les nostres previsions”, ha apuntat Calviño. “Serà vital però que tallem el rebrot de la pandèmia de covid-19 si volem seguir pel camí de la recuperació”, ha conclòs la vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.