El govern espanyol diu que ha fet “un gran esforç” perquè part dels fons de recuperació estiguin territorialitzats L'executiu destinarà una cinquena part dels fons europeus al sector industrial i de l'energia

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero,

ACN Barcelona .- El govern espanyol ha volgut destacar aquest dimarts que ha fet “un gran esforç” perquè part dels fons de recuperació de la Unió Europea estiguin territorialitzats. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimarts, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que el repartiment de les ajudes respondrà a “paràmetres d’igualtat” i ha reconegut que la seva distribució és “tot un repte”. En paral·lel, Montero ha anunciat que l’executiu destinarà una cinquena part dels fons de recuperació (el 21,1%) a la reactivació del sector industrial i de l’energia, dues de les activitats que han de contribuir a “agilitzar la transformació del model econòmic espanyol”.

En la mateixa compareixença, la ministra també ha informat que bona part dels fons de la UE aniran dirigits a fomentar la investigació i el desenvolupament i la digitalització (17,8% sobre el total), impulsar la construcció de noves infraestructures i consolidar ecosistemes resilients (17,6%) i reforçar el sistema sanitari (11,1%).

A continuació hi apareix l’educació, que rebrà un 6,8% de les ajudes, i les polítiques per facilitar l’accés a l’habitatge, que concentraran un 6,2% dels fons. Pel que fa al comerç, turisme i pimes, aquests rebran un 4,8% del pressupost, mentre que les activitats destinades al foment de l’ocupació obtindran el 4,5% dels recursos.

La resta de partides que rebran part de les ajudes europees són els serveis socials (4,4%), l’agricultura, la pesca i l’alimentació (1,5%) i altres actuacions de caràcter econòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.