Actes 8 Març

El turisme internacional cau un 70% en els vuit primers mesos de l’any amb pèrdues de fins a 730.000 milions de dòlars L'OMT no preveu un repunt dels viatges internacionals fins al tercer trimestre del 2021

Passatgers a l’Aeroport del Prat el 30 d’agost del 2020.

ACN Brussel·les .- El turisme internacional ha caigut un 70% entre el gener i l’agost d’aquest any en comparació amb els mateixos mesos del 2019. Segons l’Organització Mundial del Turisme (OMT), en els vuit primers mesos de l’any hi ha hagut 700 milions menys d’arribades internacionals respecte al mateix període de l’any passat, cosa que ha causat 730.000 milions de dòlars de pèrdues al sector. Segons l’OMT, les pèrdues per la pandèmia multipliquen per vuit les experimentades el 2009 durant la crisi financera mundial. La caiguda en els mesos d’estiu és especialment forta amb una disminució de les arribades internacionals del 81% el juliol i del 79% l’agost. Segons l’OMT, el turisme no repuntarà fins al 2021, especialment el tercer trimestre.

Totes les regions del món registren caigudes del turisme internacional. La més afectada és Àsia i el Pacífic amb un enfonsament de les arribades internacionals del 79% els primers vuits mesos de l’any, seguida d’Àfrica i l’Orient Mitjà amb una disminució del 69% en ambdós casos. Europa registra una caiguda del 68% i Amèrica del 65%.

Durant els mesos d’estiu, Europa registra caigudes menys pronunciades que altres regions, amb una disminució del 72% el juliol i del 69% l’agost. L’OMT, però, alerta que la recuperació s’ha frenat per les noves restriccions per frenar la segona onada de contagis al continent.

Davant les noves restriccions, l’OMT estima que la caiguda del turisme internacional se situï pròxima al 70% aquest any. A més, l’organisme no preveu un repunt a curt termini i assenyala ja al 2021, especialment a la segona meitat de l’any. Amb tot, avisa que hi ha experts que consideren que els viatges internacionals no es recuperaran fins al 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.