La UGT insta les empreses a “prioritzar” el teletreball i demana al Govern que no desconcerti els treballadors El sindicat calcula que prop del 60% de la població assalariada catalana es podria acollir a aquesta fórmula laboral

ACN Barcelona .- La UGT ha instat les empreses a “prioritzar i promoure” el teletreball i ha demanat al Govern que “no afegeixi més desconcert” als treballadors. El sindicat reclama que es compleixi la resolució del Departament de Salut del 15 d’octubre i es promoguin les mesures organitzatives i tècniques que permetin “limitar al màxim” la mobilitat de les plantilles. En el cas de les feines que no es puguin fer a distància, la formació proposa horaris d’entrada i sortida esglaonats o flexibilitat horària. La UGT recorda que durant el confinament del març passat un 30% dels treballadors van poder fer teletreball, i lamenta que, a partir del que observa a les dades de l’Enquesta de la Població Activa (EPA), en aquesta segona onada la xifra és inferior.
Segons el sindicat, el 57,18% de la població assalariada a Catalunya podria fer teletreball. És un volum pròxim a l’1,7 milions de persones. És una xifra que la formació ja defensava el mes de juliol a l’informe ‘El teletreball com a eina i escenari laboral’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.