Les perruqueries es concentraran el proper 4 de novembre per reivindicar un IVA reduït

L’Associació Professional de Perruqueria de Menorca, amb el suport de l’Aliança per la baixada de l’IVA a l’10% a les Perruqueries, ha convocat dos actes reivindicatius per al proper 4 de novembre, una concentració del sector i el tancament de les empreses.

Cal recordar que l’any 2012 el tipus impositiu de l’IVA per al sector de perruqueria va passar del 8 al 21%, ​​el que va provocar un profund retrocés assumint de cop aquests tretze punts de pujada, que a causa de la situació econòmica del moment no es va traslladar el increment de l’IVA al preu dels seus serveis, assumint-los íntegrament.

Durant aquests vuit anys, el sector ha vist com altres sectors econòmics als quals també en l’any 2012 es va incrementar el tipus de l’IVA, han tornat a la seva condició inicial, és a dir a l’IVA reduït del 10% mentre que al sector de la perruqueria,  tot i ser considerat sector essencial no ha comptat amb cap mostra de suport per part del govern central.

La situació s’ha agreujat amb la crisi de la COVID, que ha impactat molt negativament en les perruqueries i petites i mitjanes empreses d’imatge personal, moltes de les quals es veuran obligades a tancar si no s’aconsegueix un ajut de l’Administració.

Aquesta situació ha fet que sota el paraigua de l’Aliança per la baixada de l’IVA al 10% a les Perruqueries, el sector de perruqueria d’Espanya s’uneixi, i convoqui actes reivindicatius per tota la geografia del nostre país.

L’objectiu de tots dos actes és donar visibilitat a la situació econòmica d’extrema gravetat per la qual travessa el sector i reclamar com a acte de suport  la recuperació de l’IVA reduït a l’10%.

El 4 de novembre l’Associació Professional de Perruqueria de Menorca ha convocat el tancament als establiments dedicats a aquest servei essencial, per evidenciar la preocupació d’aquest col·lectiu, majoritàriament empresaris autònoms, per la reducció de negoci que han patit i preveuen que tindran a mig termini.

També s’han programat una concentració de protesta a les 11:00 hores davant de la Delegació de Govern a Menorca, Plaça Miranda de Maó, en la qual es procedirà a la lectura d’un manifest que serà lliurat posteriorment a la Directora Insular de l’Estat a Menorca .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *