MxMe titlla «d’inacceptable» que el Govern voti en contra d’investigar les incidències amb les matrícules d’FP 

Més per Menorca ha lamentat aquest dimecres que el Govern hagi votat en contra de fer una investigació seriosa sobre les incidències que es van produir amb les matrícules telemàtiques d’FP a Menorca i ha titllat «d‘inacceptable» aquesta «falta de transparència i obscurantisme». 

 
I és que la proposta de resolució que els menorquinistes han sotmès a debat i votació sobre aquesta qüestió al Parlament ha rebut el suport de tots els grups de l’oposició però no d’aquells que formen part de l’Executiu dArmengol, motiu pel qual s’ha rebutjat la iniciativa, que també sol·licitava donar una solució als afectats amb la garantia d’una plaça als estudis escollits.

Sobre la mateixa qüestió, Més per Menorca ja ha hagut de demanar empara al President del Parlament perquè insti el Govern a contestar les 38 preguntes damunt d’aquest tema que va registrar la formació i que no han rebut resposta en el termini establert.

Això s’afegeix al fet que tampoc s’ha produït ni programat la compareixença del conseller d’Educació, Martí March, que va sol·licitar Més per Menorca per informar sobre els problemes que hi ha hagut amb les matcules.

Josep Castells s’ha pronunciat en aquests termes: «Ja fa moltes setmanes de les incidències un nombre important de persones s’han vist perjudicades, aparentment per un error de l’Administració –deim aparentment, perquè fins ara no hem aconseguit que la Conselleria doni explicacions públiques sobre allò que ha passat». El diputat ha afegit que «si l’errada és imputable a l’Administració, el que no pot ser és que ho paguin els ciutadans»Castells ha remarcat que, si l’error fos de la Conselleria, els ciutadans tendrien dret a que es repetís el procés d’assignació i que s’atribueixi la plaça desitjada a aquells que la mereixien i n’han estat exclosos».

«Continuarem insistint perquè no és acceptable que en una societat democràtica, hi hagi aquest grau d’opacitat», ha explicat el diputat menorquinista.

D’altra banda, en l’àmbit de l’Educació, sí que s’ha aprovat la proposta de Més per Menorca que demanava l’estudi, cas per cas, dels fillets i joves amb diversitat funcional per garantir-los l’assistència presencial a l’escola malgrat la pandèmia. 

  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.