Cicle de debats sobre crisi econòmica i sortida ecosocial organitzat pel GOB Menorca

L’antropòleg Eudald Carbonell, el catedràtic de salut pública Ildefonso Hernández o la galeria d’art Houser & Wirth, són alguns dels participants en els debats del cicle “Crisi econòmica i sortida ecosocial”, que es celebraran els tres primers dimarts de novembre.

La Plataforma Menorca pel Clima ha vingut mantenint reunions virtuals d’ençà l’inici de la pandèmia, per analitzar quines sortides convindria donar a la crisi derivada de la paralització quasi mundial de l’economia. D’aquí surt aquest cicle de debats, que s’inicia el dimarts dia 3.

Els tres debats seran presencials i virtuals a la vegada. Es celebren en tres sales diferents: l’auditori de Ferreries, la sala Albert Camús de Sant Lluís i la sala multifuncional des Mercadal. Per motiu de la Covid, cal reservar plaça de manera anticipada.

Aquest és el programa previst (sempre amb reserva prèvia):

Dimarts 3. Auditori de Ferreries, 19 h
La importància de la salut en el model econòmic.
Quines malalties es deriven del model econòmic conegut, quins nous llocs de feina es poden generar a l’àmbit de la salut, quines polítiques es requereixen…
Amb Ildefonso Hernández, catedràtic de salut pública, que va ser Director general de salut pública a nivell estatal, i Noemí Garcia, nutricionista que ha coordinat el programa d’aliments ecològics i locals als menjadors escolars de les escoles menorquines.

Dimarts 10. Albert Camús de Sant Lluís. 19 h
La importància de l’aigua i l’energia en el model econòmic
Quin paper poden tenir les renovables en la nova economia, com es pot orientar el sector de la construcció per estalviar energia a les cases i aprofitar les pluvials, quines polítiques urbanes necessitam per gestionar l’aigua…
Amb Jaume Aliaga, responsable del programa de Som Energia que promou parcs fotovoltaics amb participació ciutadana i Jesús Cardona, arquitecte especialitzat en l’estalvi de recursos, l’ús de materials naturals i la visió sistèmica de les activitats humanes.

Dimarts 17. Sala multifuncional des Mercadal. 19 h
La importància de la Cultura en el model econòmic
Com es pot usar la cultura per dinamitzar l’economia d’una zona, què ha significat el jaciment d’Atapuerca en l’economia de Burgos, quin impacte busquen les galeries d’art de H&W en l’economia local on s’instal·len…
Amb Eudald Carbonell, antropòleg, historiador i codirector del jaciment d’Atapuerca, i Mar Rescalvo, representant a Menorca de la galeria d’art H&W que s’està habilitant a l’illa del Rei.

Les inscripcions al primer debat es poden fer clicant aquí.

Les sessions s’han previst amb una intervenció inicial dels ponents i un debat posterior amb la gent assistent, presencial i virtual.

Podeu veure els vídeos publicats en el marc de la campanya “Crisi econòmica i sortida ecosocial”, així com el manifest de la mateixa, al portal web de la Plataforma Menorca pel Clima.

Aquesta Plataforma va organitzar l’any passat diverses activitats a favor del clima, com la cantada popular amb lletra adaptada del Bella Ciao, o la manifestació que es va fer a Maó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.