Cs donarà suport a l’estat d’alarma per donar “seguretat jurídica” a les autonomies però carrega contra Sánchez Arrimadas retreu "irresponsabilitat" al president espanyol i atribueix a la seva pressió que comparegui cada dos mesos

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, durant el debat de pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés, el 29 d’octubre del 2020

ACN Madrid .- La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha afirmat que la formació liberal donarà suport a la pròrroga de sis mesos de l’estat d’alarma per donar “seguretat jurídica” a les autonomies però ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Arrimadas ha criticat la “irresponsabilitat” de l’executiu espanyol i l’ha contraposat al “sentit d’Estat i sentit comú” de Cs. La líder del partit liberal ha atribuït a la “pressió” de Cs que Sánchez s’hagi avingut a comparèixer a la cambra baixa cada dos mesos per donar explicacions sobre l’estat d’alarma -pacte al qual l’executiu espanyol ha arribat amb ERC-.

Segons Arrimadas, Sánchez “sempre” arriba “tard” i ha considerat “molt millorable” l’estat d’alarma. La líder de Cs ha afirmat que cal un programa homogeni per a totes les autonomies i ha pronosticat que caldrà prendre mesures més dures i el govern espanyol haurà de demanar un nou estat d’alarma.

“No sé si som a temps de salvar el Nadal”, ha dit, i ha recordat que Cs va ser el primer partit a demanar un estat d’alarma a tot l’Estat. Arrimadas ha dit que Cs no “criminalitzarà” l’estat d’alarma i ha dit al PP que aquest és l’instrument que permet que Sánchez doni explicacions al Congrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.