El PSOE defensa aplicar l’estat d’alarma fins a “derrotar” la pandèmia d’aquí a “sis mesos” Lastra emplaça els grups a donar suport a la mesura "per salvar vides"

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra
ACN Barcelona .- La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha assegurat aquest dijous que el partit no vol aplicar l’estat d’alarma però que Espanya el necessita fins que es pugui “derrotar” la pandèmia de la covid-19 d’aquí a “sis mesos”. En una intervenció durant el debat sobre la pròrroga de l’estat d’alarma, ha defensat que les comunitats autònomes necessiten comptar amb una seguretat jurídica per aplicar mesures contra la covid-19. Ha explicat que aquesta cobertura legal s’hauria de mantenir fins a la primavera quan la majoria de la població estigui vacunada. Per tot plegat, ha emplaçat als grups del Congrés a donar suport a la mesura “independentment de si donen suport” a l’executiu espanyol “per salvar vides”.
Lastra ha assegurat que l’estat d’alarma s’activa a petició de les comunicats autònomes i ha advertit que caldrà prendre més decisions. En aquest sentit, ha defensat que el govern espanyol ha actuat amb “previsió” i “planificació” i que l’estat d’alarma és una mesura de país “i no de partit”.

Després d’expressar que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut més a la cambra que cap altre president anterior, ha demanat als grups que contribueixin a “dignificar les institucions” i no a plantejar-hi “dubtes i sospites”.

Ha criticat al PP per haver carregat contra l’estat d’alarma “des de fa mesos” i a Vox per haver estat el partit “més inútil durant tota la pandèmia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.