No podem davallar la guàrdia

Foto: Antxón Castresana©

Malgrat hi hagi gent que culpi als mitjans de comunicació d’alarmistes en relació a la pandèmia de la COVID-19, el que sí tenim molt clar és que el nostre deure és el d’informar, el de posar a l’abast de la gent aquelles notícies, entrevistes i reportatges que ens parlen per boca de professionals el que vertaderament està passant i el que ens pot arribar a passar si no donam compliment a les mesures que estan recomanades i establertes pels mateixos experts sanitaris.

Hem vist, ho hem vist tots, molts… massa comportaments insolidaris, d’incompliments i de una deixadesa total per als que han de vetllar per aquestes normes, i no ho deim per les forces i seguretat, sinó per una bona part d’empresaris del sector de bars i restaurants que per por de perdre clients, o perquè la pela és la pela, no adverteixen que no es pot estar sense mascareta a les terrasses si no es consumeix, que no es pot estar a la barra més enllà de les 10 de la nit, o servir a nous clients a partir de les 12 de la mitja nit, com ha passat en els darrers mesos.

El nou estat d’alarma i el toc de queda és per aquesta deixadesa, per aquest poc seny i per la manca de control de molta gent jove i no tant jove que no és gens conscient del perill del virus, de la seva propagació i de com ens pot arribar a afectar sanitàriament, socialment i econòmicament.

Estam a les portes d’un nou cap de setmana, estam a les portes d’una nova onada de contagis, perquè la majoria de brots socials, familiars i laborals s’han gestat en un dinar d’amics, trobada familiar o anar de copes al vespre sense prendre les mesures de distància social, i és a mitjana setmana quan comencen a sortir els nous infectats, que poden haver contagiat al seu nucli familiar, laboral o allà on han anat.

Distanciament social prudent, que els responsables de bars facin complir les mesures a terrasses i interiors, anar més alerta en les trobades d’amics i familiars, fer menys vida social, i acomplir amb les tres M: mans netes, mascareta i metres de distància, perquè ha de ser entre tots que hem de frenar aquest repunt de la pandèmia a la nostra illla, una cosa que és feina de tots, i fer entre tots que les coses es facin bé.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.