Èxit de convocatòria en les primeres projeccions del DocFest La Sala Multifuncional des Mercadal gairebé va esgotar la seva capacitat, limitada per la normativa sanitària, en la primera projecció de curts documentals i, en especial, en la projecció del documental Bocca Chiusa, del periodista ferrerienc Joan Martí.

​Menorca té set de cinema documental i de cultura, i ho ha demostrat la primera jornada del DocFest. El festival de cinema i fotografia documental va esgotar les places disponibles per gaudir de la primera sessió de curtmetratges seleccionats a concurs. Prop d’un centenar de persones van assistir a la projecció de ​Lesbofòbia​, d’Inés Tarradellas, N​ o sé pas​ d’Eduardo Martínez Piracés,​ Apache​ d’Octavio Guerra, I​Don’t Think It Is Going To Rain​ ​d’Adrià Guxens i ​Ec-Dai (Echocharlie-Deltaalphaindia)​ de Marta Pons.

Després d’un breu recés per preparar la sala per la pròxima sessió, tal com contempla la normativa sanitària, els espectadors van gaudir de la projecció del documental ​Bocca Chiusa,​ del periodista ferrerienc Joan Martí Mir, que va presentar la pel·lícula acompanyat per Bernat Xamena. El músic i protagonista de la pel·lícula, va compartir amb els espectadors la seva experiència després de patir la distonia focal d’embocadura, una dolència que pateix l’1% dels músics i que consisteix en una aversió sobtada cap al seu l’instrument, la qual cosa els impedeix tocar-lo.

Abans de les dues projeccions, es va dur a terme el ​Docudebat​ sobre l’impacte de la pandèmia amb fragments del programa Zoom d’IB3. El periodista ​David Marquès​, delegat d’IB3 a Menorca va moderar el debat, format per la ​Dra. Tamara Contreras​, directora mèdica de l’hospital Mateu Orfila, ​Jesús Vidal​, empresari bijuter, ​Max Weinbinder,​ director general de Carema Hotels, ​Mar Pons​, de Càritas Menorca i ​Marga Benejam​, del Fons Menorquí de Cooperació.

Duranteldebat,queesvapoderseguirper​streaming,​ ladirectoraMèdicadel’Hospital Mateu Orfila va insistir en la necessitat de protegir-se i portar la mascareta en tot moment, sobretot en les trobades socials amb persones conegudes o en bars i restaurants, per contenir la pandèmia i alentir el ritme de contagi. Per la seva banda, Max Weinbinder va recordar que aquest nou estat d’alarma afectarà l’obertura dels hotels de la cadena Carema,

que tenien la intenció d’obrir durant aquesta Setmana Santa, mentre que l’empresari bijuter Jesús Vidal va afirmar que les compres online han arribat per quedar-se i va destacar la importància de consumir producte local per fer front a la crisi econòmica.

En la vessant social, la portaveu de Càritas Menorca Mar Pons va advertir que l’habitatge s’ha convertit en un dels més greus problemes a l’illa, i que mai havien atès tantes persones durant l’estiu com en aquest 2020; i Marga Benejam va recordar que aquesta crisi és urgent, però útil per motivar la reflexió per saber cap a on volem anar.

Avui dissabte, l’agenda del DocFest ve carregada d’activitats, projeccions i xerrades. A les 10:30 el periodista ​Miquel Frau​, delegat de l’Agència EFE a les Illes Balears i ​periodista que va donar l’exclusiva de la troballa del genocida Pol Pot a la selva de Cambodja​, pronunciarà una conferència sobre els reptes de la fotografia documental. A les 12:00, ​Joan Carles Martorell​, director d’IB3 Televisió, parlarà sobre com ha afectat la pandèmia al consum audiovisual, i seguidament se celebrarà una taula rodona sobre la fotografia documental en la premsa local amb els ​representants de les principals publicacions locals de Menorca i de l’Arxiu d’Imatge i So​.

Al capvespre, a les 17:00 hores, es projectarà el documental ​Ernest Lluch, lliure i atrevit​, i es durà a terme un col·loqui posterior amb un dels directors de la pel·lícula, Josep Morell i amb Montse Armengou, directora del programa Sense Ficció de TV3, coproductora del documental.

A les 19:00 hores es projectarà la segona sessió de curts documentals​ seleccionats per concurs i finalment, a les 20:30 hores, el periodista y realitzador ​Carles Porta protagonitzarà una xerrada sobre els límits i l’ètica en el documental.

Podeu consultar tota la programació a ​www.menorcadocfest.com/programa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.