Aldarulls a les ciutats afectades pel toc de queda per a frenar la COVID-19

Foguera amb palets i una pintada contra els desnonaments a la plaça de Sant Miquel de Barcelona, després d’una manifestació amb centenars de persones que havia començat a la plaça de la Catedral.

Aquesta nit de dissabte s’han produït diversos aldarulls i enfrontaments policials a algunes de les ciutats afectades per les restriccions i el toc de queda imposades per frenar l’expansió de la Covid-19. A Madrid, 12 persones varen resultar ferides lleus, tres d’ells policies, i 32 varen ser detingudes. La protesta estava convocada a la Puerta del Sol però, després de ser desallotjada, els manifestants varen acabar a la Gran Via, on varen cremar contenidors i aixecaren barricades enmig del carrer. La Policia va haver de dispersar els manifestants després de l’hora del toc de queda imposat a les 00h del vespre, segons ha informat IB3.

Al llarg de la nit d’aquest dissabte, els aldarulls també s’han estès a altres ciutats com Barcelona, Bilbao, Santander, Logronyo (amb set persones detingudes), Burgos o Màlaga (una persona detinguda).

A Balears, la majoria dels aldarulls s’han produït a Vila, a Eivissa. La nit es va saldar amb una persona detinguda per desobediència greu i 28 denúncies, arran d’una concentració no autoritzada al passeig de Vara de Rey. Cent persones varen assistir-hi. També es varen cremar contenidors.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ja s’ha pronunciat sobre aquests fets i ha titllat d’”intolerable” la conducta d’aquestes persones. “La conducta violenta i irracional de grups minoritaris és intolerable. No és el camí” ha escrit aquest dissabte el president en el seu compte de Twitter. Sánchez ha dit que només “des de la responsabilitat, la unitat i el sacrifici” s’aconseguirà vèncer a la pandèmia que assola tots els països. A més, el president ha donat les gràcies a les Forces i Cossos de Seguretat “per garantir la seguretat”, davant els aldarulls que s’estan produint a diferents ciutats de l’Estat.

Altres polítics com la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, o el dirigent de Vox, Santiago Abascal, també han mostrat el seu suport als agents que s’han hagut d’enfrontar a aquests “grups violents”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca