Calviño creu que l’economia espanyola disposa d’una “bona base” per a la recuperació econòmica La ministra d'Afers Econòmics no veu motius perquè els nous pressupostos no tinguin un suport "unànime" del Congrés

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño
ACN Barcelona .- La ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, creu que l’economia espanyola té “una bona base” per impulsar la recuperació econòmica. Segons ha recordat la ministra en una entrevista a ‘El Periódico’, en un context marcat pels rebrots i per l’absència de turistes internacionals, “l’economia espanyola va créixer un 16,7% el tercer trimestre”. A més, Calviño ha defensat els nous Pressupostos Generals de l’Estat, que ha definit d'”expansius, orientats a donar suport al creixement econòmic i a la creació d’ocupació, amb un capítol molt important pel que fa a les inversions de futur”. Per la ministra, no hi hauria d’haver motius perquè els comptes no tinguin un suport “unànime” de tots els partits del Congrés.
No obstant això, la també vicepresidenta del govern espanyol ha destacat “l’alt nivell d’incertesa actual” i ha defensat una actuació “coordinada” a l’Estat i a Europa per frenar l’expansió de la covid-19 i alhora mantenir el teixit productiu, l’ocupació i les rendes familiars.

En relació amb la possibilitat d’aplicar topalls al preu dels lloguers, Calviño ha volgut deixar clar que el govern espanyol està “absolutament unit” en considerar que l’accés a l’habitatge és un tema prioritari i ha assenyalat la necessitat de posat en marxa les mesures necessàries per fer front a aquesta problemàtica. En aquest sentit, la dirigent ha comentat que els preus del lloguer poder variar molt “segons les circumstàncies” i ha afegit que la reforma en relació amb aquesta qüestió serà “oportuna, ponderada, taxada i proporcional”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.