Trump confia que guanyarà: “Ens està anant molt bé a tot arreu” Els col·legis electorals registren cues en una jornada amb una participació històrica

El president dels Estats Units, Donald Trump

ACN Barcelona .- El president dels Estats Units i candidat republicà a la reelecció, Donald Trump, confia que guanyarà les eleccions, i intenta diluir els dubtes sobre si es proclamarà guanyarà quan encara no hi hagi un resultat clar. En una entrevista a ‘Fox & Friends’, Trump ha dit que “no hi ha motius per fer jocs”, i que dirà que ha guanyat “només quan hi hagi una victòria”. “Crec que tenim una oportunitat molt i molt sòlida de guanyar”, ha dit en una entrevista telefònica. “Ens sentim molt bé, crec que tindrem una victòria”, ha afegit, remarcant que els va “molt bé a tot arreu”. Es preveu que la participació a les eleccions sigui històrica. De fet, ja hi ha llargues cues en molts dels col·legis oberts.

Malgrat la pandèmia de coronavirus, Trump ha assegurat a la Fox que en els seus mítings ha aconseguit aplegar “grans multituds” que “no s’havien vist mai abans”. “És una bogeria”, ha afirmat. “Hi ha molt amor en aquests mítings, em diuen que m’estimen”, ha afegit el republicà.

A l’entrevista, Trump ha assegurat que durant la seva presidència ha hagut de tractar amb gent “molt enganyosa” i que “el més difícil” no és tractar amb la Xina o Rússia, sinó “amb els Estats Units”. El republicà també ha carregat contra la número dos de Biden, Kamala Harris, assegurant que si arribés a ser vicepresidenta seria “terrible per a les dones”.

Mentre que Trump ha parlat amb la Fox, Biden ha optat per anar a l’església i al cementiri aquest dimarts electoral. En un missatge a les xarxes socials, el demòcrata ha assegurat que poden “guanyar la batalla per l’ànima” del país. “Tot comença avui”, ha dit, reclamant als votants acudir a les urnes per “recuperar el país” i “superar les crisis” actuals. Preguntat pels periodistes sobre com se sentia de cara als resultats, ha fet un gest positiu amb el polze i ha dit que “bé”.

La participació és massiva a les eleccions dels Estats Units davant de la tria entre Donald Trump i Joe Biden. Les cues que ja es van poder veure en els dies previs als comicis en els punts de votació anticipada es repeteixen aquest dimarts als col·legis electorals que ja han obert. De fet, segons informa la CNN, a una vintena d’estats i a Washington DC ja han votat anticipadament més de la meitat dels votants registrats. I en alguns, fins i tot, ja se superen els nivells totals de vots del 2016.

A Florida, per exemple, ja han votat gairebé 9,1 milions de ciutadans, segons dades publicades per aquest estat. La xifra ja suposa pràcticament el total de votants que van participar en els comicis del 2016, que van ser 9,6 milions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca