El Govern condemna amb un minut de silenci l’assassinat de Remedios Cortés, la tercera dona morta enguany a les Illes Balears per la seva parella o exparella

El Govern de les Illes Balears ha dut a terme avui al Consolat de Mar un minut de silenci per condemnar l’assassinat de Remedios Cortés Cortés per part de la seva parella, ahir vespre a Palma.

Remedios tenia 32 anys i és la tercera dona que mor assassinada enguany a les Illes Balears per la seva parella o exparella. Des de l’any 2003, segons les dades oficials a les Balears hi ha hagut 38 crims per violència de gènere.

“Aquest minut de silenci no és simbòlic, és un minut de silenci que vol expressar el nostre rebuig per aquest assassinat i el nostre compromís de continuar lluitant contra aquesta barbaritat que de cada vegada és més present a la nostra comunitat autònoma” ha declarat la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, qui també ha indicat que “el compromís de les administracions públiques ha de ser de continuar lluitant i enviar un missatge clar i contundent de tolerància zero davant aquest tipus de violència”. La consellera, a més, ha expressat el condol en nom del Govern a la família i persones properes de Remedios.

El Govern de les Illes Balears es personarà com a acusació particular en aquest cas, ja que així ho fa en tots els casos de mort o lesions greus de caire masclista des de l’any 2008.

Aquest any 2020, tres homes de les Illes Balears han matat la seva parella o exparella. El passat 21 de juliol, Lillemor Christina Sundberg, de 52 anys, va morir a causa d’una pallissa que li havia donat la seva parella dies abans. Fa només tres setmanes, el passat 15 d’octubre, Habibe Ismail Emin, que tenia 37 anys, va ser assassinada per la seva exparella a Peguera (Calvià).

El Govern recorda que les dones víctimes de violència masclista i el seu entorn poden contactar amb el servei 24 hores de l’Institut Balear de la Dona a través del telèfon 971 17 89 89 o via WhatsApp al 639 837 476. També està disponible el telèfon d’atenció a les víctimes 016 i, en cas d’urgència, l’112.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.