El Grup Popular interpel·larà l’equip de govern del Consell sobre la renda mínima d’inserció i l’homenatge a militars republicans

El Grup Popular ha presentat dues propostes d’interpel·lació per ser tractades en el pròxim ple de la Corporació insular, que se celebrarà el proper dia 19.

Una primera interpel·lació, que defensarà la consellera Carme Reynés, pretén arribar a conèixer les dades de polítiques socials i en concret els aspectes referits a la renda mínima d’inserció. Reynés vol esbrinar en quina mesura les circumstàncies de la Covid, l’aturada de l’economia i la caiguda de l’ocupació, han disparat les peticions d’aquesta prestació mensual que pretén cobrir les necessitats bàsiques de les famílies o unitats de convivència i capacitar els seus membres per a la incorporació a l’ocupació.

El Grup Popular vol saber no només el nombre de persones que estan rebent el subsidi mínim, sinó també la regularitat o el temps d’espera entre que es demana i es comença a percebre aquesta assignació. El propòsit d’aquesta interpel·lació no és sinó verificar que la renda mínima està arribant a les persones demandants en un moment especialment crític i sensible i, en cas contrari, poder formular propostes per agilitzar el sistema, l’avaluació de situacions personals i calibrar també el volum de necessitat i els llindars de pobresa.

La consellera Carme Reynés defensarà la necessitat de mantenir una observació constant en tots aquests procediments perquè considera que fins i tot en el moment en què l’economia aconsegueixi recuperar el seu pols les capes socials més desafavorides tornaran a ser les que amb més retard notin aquesta millora. Verificar les dades i obtenir conclusions és, al seu parer, imprescindible per tenir la radiografia social més exacta possible i poder així reforçar les línies i programes d’ajuda.

D’altra banda, el conseller Carlos Salgado presenta així mateix una interpel·lació sobre l’acte d’homenatge a quatre militars republicans que es va celebrar recentment al cementiri de Maó. El conseller vol esbrinar referent a això si la presidenta de Consell, Susana Mora, que va assistir a l’acte convidada per la Secretària Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern, coneixia les biografies dels homenatjats i la seva participació presumpta com a partícips d’escamots d’afusellament durant la guerra Civil. Amb posterioritat al debat i clarificació de dades i circumstàncies, les interpel·lacions permeten el grup polític que les defensa presentar mocions amb propostes concretes i relatives a l’assumpte tractat en el ple immediatament posterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.