Ramon Bilbao Rosat 2019, de la DOC Rioja Aquest vi va guanyar la Medalla d'Or al Mundial del Rosat a França. Secció patrocinada per Vinum-Menorca

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat que destaca per la seva delicada i fragant frescor. El Ramon Bilbao Rosat 2019, de la DOC Rioja. Aquest vi va guanyar la Medalla d’Or al Mundial del Rosat a França, convertint-se en el millor Rioja rosat de el món. Ramón Bilbao recupera un vi clàssic d’aquesta zona, acostumada als pàl·lids tons del rosat i al poder de la subtilesa

Nota de tast

Vista: Color salmonat, rosa pal·lid que ens recorda els vins provençals.

Nas: Notes de fruita fresca i presència de cítrics com llimona d’Amalfi, la pell de taronja i records de flors blanques fresques i cireres acabades de collir.

Boca: Fresc i lleuger. En el seu recorregut per tota la boca, amb final sedós i amb record de guindes. Modern i casual.

MARIDATGE

Aperitius, plats freds, carns blanques, arrossos i cuina oriental, a més de peix i marisc.

Carpacció de vedella vermella menorquina, pernil ibèric, carpaccio de bacallà, cecina, formatges de vaca cremosos, amanides de formatge de cabra.

Espàrrecs blancs amb maonesa, albergínies plenes de marisc, pastis fred de peix, paté de campagne, roast beef, quische lorraine.

Marisc fet al vapor com musclos amb maonesa, boques, nècores, cloïsses, escopinyes de gallet, i també les escopinyes de Maó al natural.

Ortigues de mar fregides, gambes vermelles a la planxa, navalles, croquetes de rap, raoles de bacallà i endívia, pop a la gallega, vieires gratinades al forn o una fritura de peix i marisc.

Arrossos mar i muntanya, arrossos caldosos de peix i marisc, paella negra de sípia i gamba vermella, paella de bacallà amb verdures.

Sushi, sashimi, rolls de sushi temporitzats, tempura de llagostins o de verdures, tataki de tonyina o tàrtat de salmó amb alvocat.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat la nostra col·laboradora i subscriptora Carolina Torres.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat, el millor del món de la Rioja, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.