La Comissió Tècnica Assessora d’Urbanisme aprova el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca amb 12 vots a favor

El passat 4 de novembre, la Comissió Tècnica Assessora en matèria d’Urbanisme i Ordenació del Territori va dur a terme l’aprovació definitiva del Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca (PDSECM) amb un total de 12 vots a favor i 4 abstencions, amb l’objectiu final d’aprovar-lo al ple ordinari del mes de novembre.

En aquest sentit, el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, ha valorat de forma positiva que “aquest pla fonamental per al desenvolupament comercial de la nostra Illa, hagi comptat amb l’ampli suport del sector, demostrant la importància d’unir sinergies per dur endavant projectes que són cabdals per al present i futur de Menorca”.

De fet, des de l’aprovació inicial del PDSECM el 21 de gener de 2019, s’han realitzat les corresponents sol·licituds d’informes a les Administracions preceptives, s’ha passat el tràmit ambiental i s’han recollit, tramitat i incorporat totes les aportacions a la redacció del document final, tota una feina que ha culminat amb la seva aprovació definitiva per part de la Comissió Tècnica Assessora fa uns dies.

En concret, els objectius del Pla, són:

– Establir l’ordenació territorial dels equipaments comercials i definir els seus criteris de disseny i localització.
– Reforçar l’activitat comercial dels municipis per evitar la necessitat de desplaçaments a altres llocs per anar a fer una compra.
– Revitalitzar l’activitat comercial existent en els centres urbans de Ciutadella i Maó.
– Apostar per un comerç integral en les àrees residencials que tengui en compte el valor de la proximitat, que respecti els valors patrimonials i que sigui accessible a tothom.
– Incentivar i dignificar el comerç de les zones turístiques.
– Revitalitzar mercats i llotges i les activitats comercials de proximitat.

One Comment on “La Comissió Tècnica Assessora d’Urbanisme aprova el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca amb 12 vots a favor”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.