Pujar descalços al Toro

Segons ens explica l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, la gent de la mar de Menorca anava fins Es Mercadal per a pujar al Toro descalços i fer ofrenes a la Mare de Déu, per tal de donar compliment als vots i promeses fets en temps de perill de naufragar o de ser engolits per la mar, aquella que com diu el refranyer “fa forat i tapa”.

També era costum que els mariners participessin a les processons, com les de la Setmana Santa, amb els peus descalços i arrossegant grans i pesades cadenes. Segons l’Arxiduc, aquest costum, vigent encara als inicis del segle XX, es va iniciar al segle XV. Fou també al segle XV quan Menorca va patir greus plagues de rates i sequeres que van malmetre els camps.

Van ser moltes les processons que van sortir de cada població de l’illa cap a les muntanyes sagrades d’El Toro i de Santa Àgueda per a pregar a Déu i la Mare de Déu per poder interferir i acabar amb aquells mals.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.