Setmanari El Iris, 3 de novembre de 1945

Degà de la prensa escrita de l'Illa

  • A l’edició del Setmanari El Iris del 3 de novembre de 1945, a la portada es publicaven les següents notícies. Es convocava el primer Referèndum a l’Espanya del règim del general Franco. S’havia celebrat la festa de Crist Rei, presidida pel bisbe Pascual i amb la presència de les quatre branques d’Acció Catòlica. Gran èxit del pintor Bernat Benejam a l’Ateneu de Maó amb els seus bodegons i marines. El més d’octubre es tancava la temporada de la pesca en canya i per la bonança del temps que havia fet havien estat molts els pescadors afeccionats, es calculava uns 350, que havien sortit a les pesqueres. Des de Cala Galdana a Punta Prima s’havien comptabilitzat 290 canyes. L’esca més emprada era la gambeta de platja (quisquilla) i hi havia coes per a la seva adquisició. Llorenç Galmès i Jeroni Carretero presentaven la primera audició íntima de la temporada de música d’Educació i Descans.
  • Lluís Victory Manella era nomenat Jutge Comarcal de Ciutadella i Marcos Mascaró Montero, jutge substitut; Joan Salord Comella, fiscal substitut i Nicolau Brondo Oliver, secretari.
  • José Sintes Moll era el president de la Junta Municipal del Cens a Ciutadella. L’acompanyaven Roque Moll González, Antoni Marí i Sebastià Mesquida entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.