Efemèrides marineres del mes de novembre

  • Dia 27 de novembre de 1735, el patró ciutadellenc Joan Companys, fill de Jordi, ven a favor de Ramon Gelabert, també de Ciutadella, per preu de 47 peces de vuit, moneda de Mallorca, la meitat del llaüt anomenat “Sant Antoni de Pàdua” amb la meitat dels arreus que té, el qual posseeix en virtut del Vicealmirantazgo de la vila de Maó el 25 de setembre de 1734, el qual llaüt abans era de Francisco Ferrer.
  • El mes de novembre de 1742, el Magnífic Jaume Arguimbau i el patró Sebastià Moños fan dos encarregaments (prèstecs) per valor de 585 lliures 4 sous i 85 lliures 16 sous 8 diners, respectivament, a la Universitat de Ciutadella, a l’interès del 8% anual.
  • Dia 8 de novembre de 1809 el patró Gregori Arnell, valencià, que ho és del corsari anomenat “San Telmo”, amb 12 de tripulació, passà a València amb llast des de Ciutadella.
  •  11 de novembre de 1914, l’Ajuntament de Ciutadella concedí 10 pessetes per a la construcció del monument als corsaris eivissencs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.