Mistinguett Brut Reserva 2017. Un homenatge a aquelles dones que treballen dia dia per a fer els seus somnis realitat. Espai patrocinat per VINUM-Menorca

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam gran cava elaborat per Masia Vallformosa amb el clàssic cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Es tracta del Mistinguett Brut Reserva 2017 que és alhora un homenatge a aquelles dones que treballen dia dia per a fer els seus somnis realitat, com va fer Mistinguett. Una dona que després de 50 anys de carrera va arribar a ser una de les vedets més importants de tots els temps.

Aquest gran cava reserva ha rebut els següents guardons: OR – Gilbert & Gaillard 2018, OR – Berliner Wein Trophy 2017, Berlin – Germany, PLATA – International Wine & Spirit Competition, London – United Kingdom i BRONZE – International Wine Challenge 2018; London – United Kingdom

NOTA DE TAST

Vista: Color groc, pàl·lid i amb reflexos verdosos. Bimbolla fina, persistent, elegant i amb corona blanca a la copa.

Nas: Aromes de fruita blanca que es barregen amb les notes subtils de rebosteria de la criança, donant una aroma fresc i càlid a el mateix temps, que mostra la seva complexitat.

Boca: D’entrada suau però alhora estructurat, amb una bombolla fina i elegant. Trobem les notes a fruita una mica més madura, però amb una acidesa vivaç que ens allarga el post-gust, amb records de pastisseria.

MARIDATGE

És un cava elegant, amb una bombolla fina i persistent. Per prendre amb qualsevol menjar i fins i tot postres. Apte per a menjars elaborats, com carns o peixos. Servir entre 5 i 6ºC.

Salmó Royale, elaborat per Joan Bagur, segons recepta del llibre Cocina Señorial de Menorca, el recetario de los Salort, de Bep Al·lès

Salmó Royale, Rilette de conill, terrina de conill Royale, ostres al natural, escopinyes gravades al forn, terrina de foie amb brossat, foie amb figat.

Gambes vermelles amb taronja. Recepta de Fra Roger reinterpretada per Joan Bagur Moll, de Rels Restaurant.

Gambes vermelles de Ciutadella amb cítrics o saltejades amb suc de taronja, gazpachuelo de lluç i gambes.

Amanida de llomàntol, Bahia Restaurant

Amanida de llamàntol, amanida teba amb formatge de cabra, formatge tendre de Menorca fregit, cranca farcida, vogamarins gratinats al cava.

Cap roig fregit amb alls, restaurant Racó des Palau

Cap-roig fregit amb alls, molls de roca al caliu, molls torrats amb salsa de fetges, déntol al forn, pagre amb salsa de cava i vogamarins.

Fideuà de camalar. Restaurant Bite, Igor Rodríguez, Palma

Fideuada de calamar de fluxa, arròs cego o parellada, paella de esclata-sangs i gambes, arròs caldos de llagosta.

Be al forn amb puré i salsa de rostit. Bahia Poseidón. Santandria

Be al forn, porcella desossada al forn amb salsa de cítrics o amb compota de poma, costelles de cabrit al caliu, entrecot de vaca vermella menorquina amb salsa de formatge vell de Son Piris.

Si voleu saber més d’aquest cava reserva de Vallformosa el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.