El Menorca Doc Fest segueix amb les projeccions OFF i exposicions a Alaior, Maó i Ciutadella.

 

El documental ​Camí de l’escola finançat pel Fons Menorquí de Cooperació obrirà la primera de les tres sessions OFF que el festival de cinema i fotografia documental Menorca Doc Fest oferirà des d’ara fins a finals d’any, totes amb posteriors debats amb els seus equips creatius.

En aquesta primera sessió, ​el documental ​Camí de l’escola alumnes de primària i secundària ens mostren des de Nicaragua i des de Menorca les diverses realitats quotidianes del nord i del sud. Reflexionen sobre les circumstàncies del món en el qual que els ha tocat viure, sobre allò que els agradaria canviar, i s’aventuren a fer una mirada cap al futur.

L’escenari d’aquesta projecció serà el Convent de Sant Diego (Alaior) el pròxim 19 de novembre a les 19:00 hores.

Per altra banda, el dia 4 de desembre es projectarà a la Biblioteca pública de Maó el documental ​Destrucció planificada d’una ciutat​, amb la presència de ​Carles Bover, el seu director, guanyador d’un premi Goya al millor curt documental l’any 2019 amb ​Gaza.​ Finalment, el 12 de desembre està prevista la projecció de la pel·lícula documental ​Dorotea i el Myotragus a la sala Sant Josep de Ciutadella amb presència de les seves directores, Núria Abad i Marta Hierro.

L’exposició Poupeés, de Neus Solà, Premi al MIllor Projecte Fotogràfic Documental també es pot visitar a la sala de l’Església de Gràcia (L’Hospital) fins al 22 de novembre. La mostra ​Mesos de confinament ​romandrà a la sala Sant Antoni de Maó fins al 28 de novembre.

SINOPSI CAMÍ DE L’ESCOLA

Comença un nou dia a Menorca i Nicaragua. Alumnes de primària i secundària ens mostren les diverses realitats quotidianes del nord i del sud. Reflexionen sobre les circumstàncies del món en el qual els ha tocat viure, sobre el que els agradaria canviar, i s’aventuren a fer una mirada cap al futur. En acabar el dia la llum s’apaga… i quan torni a sortir el sol hauran transcorregut més de 12 anys. Adults d’avui i infants i adolescents d’ahir ens acompanyaran per tot tipus de camins en aquest viatge pel món i pel temps per comprendre la realitat que ens envolta. Una realitat que, ens agradi o no, hem construït i construïm entre tots i totes… dia a dia, pas a pas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.