El ple del Consell Insular aprova de forma definitiva el Pla d’Equipaments Comercials per ordenar i equilibrar l’activitat comercial a Menorca Revitalitzar l’activitat comercial dels centres urbans de Ciutadella i Maó

El ple ordinari del Consell Insular ha aprovat de forma definitiva i per unanimitat de tots els membres, el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca (PDSECM), un full de ruta que ha estat fruit del diàleg social i que esdevé fonamental per al correcte desenvolupament comercial i l’equilibri d’ordenació territorial de la nostra Illa.

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, ha manifestat que “hem aprovat un Pla que marca les directrius d’ordenació dels equipaments comercials als municipis i als polígons industrials de la nostra Illa, amb l’objectiu de fer compatible ambdues activitats i garantir un correcte equilibri comercial”.

En concret, els objectius del Pla, són:

– Establir l’ordenació territorial dels equipaments comercials i definir els seus criteris de disseny i localització.
Reforçar l’activitat comercial dels municipis per evitar la necessitat de desplaçaments a altres llocs per anar a fer una compra.
– Revitalitzar l’activitat comercial dels centres urbans de Ciutadella i Maó.
– Apostar per un comerç integral en les àrees residencials que tengui en compte el valor de la proximitat, que respecti els valors patrimonials i que sigui accessible a tothom
– Incentivar i dignificar el comerç de les zones turístiques
– Revitalitzar mercats i llotges i les activitats comercials de proximitat.

De fet, el PDSECM fixa, per una banda, que a les zones industrials de Maó i Ciutadella es puguin albergar establiments de fins a 3.000 metres quadrats i fins a 1.500 metres quadrats als polígons de la resta de municipis de Menorca. Per altra banda, i dins el sòl no inclòs en zones de PI, es marca fins a 1.500 metres per a tots els pobles i fins a 400 metres quadrats a aquelles zones costaneres o petits nuclis urbans.

A partir d’aquest document, serà el plantejament urbanístic de cada municipi de Menorca el que haurà de definir, finalment, la ubicació d’aquests establiments comercials d’acord amb els principis de reducció de la mobilitat, aspectes paisatgístics, d’eficiència energètica, gestió de residus i recursos naturals, així com per combatre la seva contaminació acústica i lumínica.

En definitiva, “el que tracta aquest document, el qual ha comptat amb l’ampli dels agents comercials de l’Illa, és mostrar el suport al nostre comerç local i al producte de proximitat que ofereix, així com ordenar l’activitat comercial a les zones industrials de Menorca” ha conclòs el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca