El PP demana PCRs per als estudiants que arribin per Nadal Sugrañes destaca que "en un moment dur com aquest, és emocionalment important per a les famílies poder conservar una mínim la tradició, respectant els límits de congregats, i rebre als seus fills que no veuen des de fa mesos minimitzant els riscos".

Detall d’unes de les mostres per a PCR.

El Grup Popular al Consell de Menorca tem que la tornada a casa per Nadal dels molts estudiants desplaçats a la península i també a Mallorca pugui propiciar un repunt de l’epidèmia covid a l’illa.

A les portes de l’hivern l’escenari d’una possible importació de virus a l’illa -que es manté en uns nivells de control i amb unes taxes de contagi inferiors a les que es donen en altres zones- suposaria un retrocés summament preocupant.

Per lluitar contra aquest risc probable, el Grup Popular proposa que el Consell de Menorca ofereixi la realització de proves de forma gratuïta a tots els estudiants que, acreditant aquesta condició a més de la de resident, tinguin pensat reunir-se amb les seves famílies durant les pròximes festes nadalenques.

En principi, la idea seria poder oferir aquesta oportunitat als estudiants perquè puguin realitzar proves PCR amb antelació a la seva arribada, de manera que el seu nucli familiar pugui estar tranquil en l’acollida dels que tornen a casa.

El Grup Popular llança la proposta com una alternativa convenient en el cas que en el temps que hi ha fins a Nadal el Govern no hagi aprovat encara l’obligatorietat de disposar de proves negatives per als passatgers nacionals, com reiteradament s’ha vingut demanant i tal com sembla que ara reclama el Govern balear, i establert els sistemes de control.

La idea arrenca en el fet que la majoria d’estudiants es troben desplaçats a zones sota pitjors condicions sanitàries de les que es donen a Menorca, però també a partir de la certesa que s’han donat aquest tipus de casos com a conseqüència de trasllats de cap de setmana.

“Les famílies es mereixen viure les festes amb tranquil·litat i, dins de les restriccions sobre el nombre de congregats, poder tenir la certesa que rebre a un fill o una filla que no veuen des de fa mesos no suposa un perill per a tota la unitat familiar “, explica la portaveu de Grup Popular, Misericòrdia Sugrañes.

En aquesta línia argumental, afegeix que és “emocionalment important poder conservar mínimament les tradicions de tota la vida, en aquests temps tan difícils i tan durs per a tothom. Però és absolutament peremptori que aquestes reunions puguin celebrar en condicions de mínim risc “.

El Grup Popular demanarà per tot això incorporar una esmena d’addició a la proposta que avui dilluns tractarà el ple de Consell i que versa, precisament, sobre l’adopció de mesures sanitàries i cauteles per contenir la pandèmia a l’illa. Textualment, el punt a afegir és el que segueix:

Cinquè.- El Consell acorda assumir el cost de les Proves PCR que voluntariament és vulguin fer tots els estudiants desplaçats fora de l’Illa i arbitrarà fòrmules per a fer efectives aquestes determinacions en el cas en què el Govern central encara no hagi desplegat sistemes de controls en els terminals portuaries i aeroportuàries que reben viatgers procedents de destinacions nacionals segons te pensat reivindicar el Govern balear.

El conseller Carlos Salgado anirà a càrrec amb la defensa del punt, a causa de que la portaveu es troba encara en període d’aïllament per haver estat propera a una persona infectada.

El Grup Popular considera a més que el que pugui succeir durant les festes de Nadal condicionarà l’estat de l’epidèmia durant els mesos de primavera, amb les implicacions que d’aquí deriven. El Grup Popular llança aquesta proposta perquè el govern del Consell impulsi mesures abans que les administracions competents o les supleixi parcialment per a aquest període concret. En tot cas, hi ha una predisposició a analitzar de forma conjunta altres possibles vies per minimitzar el risc d’importació vírica, com ara proves d’antígens a l’arribada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.