L’Ajuntament d’Alaior treu a licitació la 3a i última fase de reurbanització del Passeig Marítim de Cala en Porter

L’Ajuntament d’Alaior ha aprovat en junta de govern la sortida a licitació de la 3a fase de reurbanització del Passeig Marítim de Cala en Porter, un projecte que té com a objectiu embellir la zona principal de Cala en Porter, i que va començar l’any 2017 per la Plaça Gran.

Aquesta fase serà la continuació de les dues primeres ja executades, i anirà des de l’Hotel Playa Azul fins a la rotonda dels carrers Mediterrània i Xoroi.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «amb aquesta darrera i última fase donam per finalitzat un projecte molt important per la urbanització, que suposarà sens dubte un nou impuls per la promoció turística de Cala en Porter».

En primer lloc, s’augmentaran les voreres i es construiran més àrees verdes pels vianants, garantint itineraris més accessibles i fent un entorn urbà més amable. També s’inclouen dues bandes d’aparcaments en el tram on el carrer és més ample, i la plantació de palmeres i la col·locació de nous bancs i papereres a les zones d’estança.

Així mateix, el projecte també preveu la renovació de tot l’enllumenat públic i de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable, connectant les noves conduccions a la xarxa existent de sanejament públic. D’altra banda, es preveu la renovació de la canalització de bombeig.

Finalment es soterraran les línies elèctriques i de telecomunicacions, millorant l’atractiu visual de tota la zona.

Cal remarcar que per aquesta tercera fase s’utilitzaran els mateixos elements constructius que a les fases prèvies, per aconseguir un caràcter unitari a tota la intervenció.

La transformació de tot aquest espai es va dur a terme després de realitzar al 2015 una consulta popular entre els residents de la zona, on es va elegir el projecte a executar.

El projecte serà finançat entre el mateix Ajuntament i el Consell Insular de Menorca a través del PIC Turístic, i surt a licitació per un preu de 409.144 euros.

Les empreses interessades podran presentar ofertes durant 20 dies després de la publicació al BOIB de la licitació.

Està previst que les obres comencin aquest hivern, perquè estiguin enllestides abans del començament de la temporada turística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.