MxMe exigeix a la Conselleria que resolgui definitivament el conflicte del Mateu Orfila

Foto: Antxón Castresana@

Més per Menorca exigeix que la Conselleria de Salut assumeixi les seves responsabilitats i resolgui ja el conflicte de l’Hospital Mateu Orfila perquè la solució proposada a dia d’avui no és realista ni viable, en tant que la sortida que proposen –la continuïtat del cap de l’UCI– depèn d’unes condicions que, previsiblement, l’afectat no acceptarà.

Per això, Més per Menorca veu probable que la tensió es perllongui i es mantingui a les urgències hospitalàries una situació «molt perjudicial per a un servei essencial que ara necessita més fortalesa i unitat que mai», ha advertit el diputat Josep Castells.

«S’ha de tancar ja aquesta crisi perquè fa massa temps que dura. Una UCI no es pot permetre ni un dia més d’incertesa i de conflicte en uns moments com els que estem vivint», ha insistit el diputat menorquinista, qui ha afirmat que la Conselleria ha d’adoptar una decisió: o recolza la decisió del gerent perquè la veu encertada des del punt de vista professional o el desautoritza i restableix el cap de la UCI en les seves funcions. En aquest segon cas, està clar que algú hauria d’assumir responsabilitats pel conflicte creat i el dany causat a la imatge de l’hospital davant dels usuaris.

En qualsevol cas, Més per Menorca vol distingir clarament el pla professional del polític. “Nosaltres com a polítics no hem d’intervenir en els criteris professionals. Ara bé, si que ens pertoca demanar responsabilitats i aclarir si la conselleria ha avalat un cessament que, aparentment, no ha obeït a criteris estrictament professionals” ha reblat Castells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.