87a Reunió del Consell de Patrimoni Històric

Els dies 19 i 20 de novembre se celebrarà de forma telemàtica el Consell de Patrimoni Històric, on es decidirà si Menorca Talaiòtica és finalment la candidata oficial espanyola per ser inscrita en la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO l’any 2022.

Espanya és un dels 193 països que, fins avui, han ratificat la Convenció de Patrimoni Mundial de la UNESCO de 1972. Com a tal, una de les seves missions és proposar nous béns del seu territori perquè siguin inscrits en la Llista de patrimoni mundial. El Consell de Patrimoni Històric és l’òrgan encarregat de fer aquesta selecció a escala estatal. Atesos els valors i atributs excepcionals de Menorca Talaiòtica, la candidatura aspira a ser proclamada candidata oficial d’Espanya divendres, 20 de novembre.

La primera jornada tindrà lloc dijous, 19 de novembre, a la sala de grups a partir de les 10 h. El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, serà l’encarregat de la inauguració. Després de la presentació de la directora general de Belles Arts, María Dolores Jiménez Blanco, a les 10.30 h intervindrà la presidenta del Consell Insular, Susana Mora Humbert.

La segona jornada tindrà lloc divendres, 20 de novembre, a la sala de grups del CIM. A les 9.30 h, el conseller Miquel Àngel Maria i l’equip de Menorca Talaiòtica faran la presentació de la candidatura al bloc “Patrimoni Mundial” de la tercera sessió.

Per altra banda, a les 11.30 h es programa una roda de premsa a la sala de premsa del Consell Insular per explicar els acords del Consell de Patrimoni Històric, amb les intervencions de la directora general de Belles Arts, María Dolores Jiménez Blanco; la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa Serra; la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora Humbert, i el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria Ballester.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *