El PP reclama mesures urgents d’ajuda a el sector agrari per l’impacte i els sobrecostos que causa la sequera Entre les propostes que planteja el PP-Menorca inclou la distribució d'alfals deshidratat entre les explotacions perjudicades i ajudes directes per cobrir els sobrecostos

El Partit Popular de Menorca es fa ressò de la preocupació i malestar entre els pagesos i ramaders de l’illa pels perjudicials efectes que està tenint la sequera sobre el sector primari.

Per pal·liar l’impacte i els sobrecostos que està originant reclama a Consell Insular i la Conselleria d’Agricultura mesures urgents, segons explica la diputada autonòmica i secretària general del PP menorquí, Asunción Pons.

Explica que “l’absència de precipitacions obliga a comprar aigua i alimentació extra per al bestiar, de manera que les institucions han de mostrar la seva sensibilitat amb els professionals de sector primari amb actuacions que no es poden demorar, perquè aquesta precària situació de perllonga des de fa setmanes “.

Entre les propostes que planteja el Partit Popular de Menorca, recollint el sentir dels pagesos i ramaders de l’illa, inclou la distribució d’alfals deshidratat entre les explotacions perjudicades i també ajudes directes per cobrir els sobrecostos que està provocant la sequera al camp.

Aquest problema s’agreuja i accentua les dificultats per a la continuïtat i viabilitat de el sector primari de Menorca, per l’increment dels costos i la caiguda dels preus el que provoca la caiguda de la rendibilitat de les explotacions. “A tot això -declara Sión Pons, portaveu d’Agricultura del PP al Parlament- hem d’afegir el reiterat retard que acumula la Conselleria d’Agricultura en el pagament de les ajudes de la PAC i el PDR, que enguany tanqués la convocatòria per al PDR -destinat a inversions de millora i modernització dels llocs-, i l’absolut desconeixement sobre l’impacte que tindrà la nova Política Agrària Comunitària a Menorca.

Els perjudicials efectes de la sequera constitueixen un altre fet negatiu per al camp de Menorca juntament amb l’encariment en un 20 per cent del preu dels cereals i altres matèries primeres per a l’aliment de la ramaderia.
“Cal actuar amb eficàcia i donar respostes -assegura Pons Fullana- per evitar el tancament d’explotacions i l’abandonament de l’activitat en el camp de Menorca, pel que instem al Consell i a la Conselleria d’Agricultura del Govern Balear a aprovar mesures que no es poden demorar “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.