Unides Podem demana a Armengol que pressioni Sánchez per prohibir els desnonaments fins 2022

Unides Podem ha demanat aquest dimecres a la presidenta Francina Armengol, que pressioni Pedro Sánchez perquè el PSOE se sumi a la iniciativa de prohibir tots els desnonaments sense alternativa habitacional fins a desembre de 2022, així com els talls de subministraments bàsics.

El portaveu del Grup Parlamentari i diputat, Alejandro López, ha recordat que des d’Unides Podem es va registrar en el dia d’ahir al Congrés dels Diputats una esmena als pressupostos generals de l’Estat al costat d’altres forces polítiques per prohibir aquests desnonaments. “En aquests moments tan durs, amb restriccions de mobilitat i una crisi sanitària, no se li pot demanar a la gent que es quedi a casa, si a el mateix temps se li pot tirar d’ella sense alternatives viables”, ha assenyalat.

D’altra banda, el Grup Parlamentari ha demanat a la resta de forces polítiques que doni suport a la iniciativa d’Unides Podem que es debat aquest dijous a la Comissió d’Educació, per la qual s’insta a l’Executiu que la futura Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics assumeixi la llengua de signes. “Ho demanem per ser un tema de justícia social transversal”, ha indicat López.

En aquest sentit, el diputat ha assenyalat que “des de Podem volem recordar que en l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears es refereix expressament a aquesta llengua en el seu article 19 i estableix que les administracions públiques de les Illes Balears han de garantir l’ús de la llengua de signes pròpia de les persones sordes, que haurà de ser objecte d’ensenyament, protecció i respecte “.

Per això, ha apuntat, “des Unides Podem creiem que les institucions han de promoure totes les mesures necessàries per encaminar-nos cap a una societat més inclusiva, diversa i justa”. Per al diputat, “el desconeixement de la llengua de signes comporta seriosos problemes d’inclusió i desigualtats per a les persones sordes o amb dèficits auditius i és per això que considerem fonamental que la futura Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics assumeixi la llengua de signes per promoure la diversitat lingüística i cultural de les persones sordes i que quedi inclosa amb totes les garanties en la nostra riquesa lingüística.

PRESSUPOSTOS, “SENSE CESSIONS”

D’altra banda, el portaveu ha comentat en relació a l’aritmètica parlamentària en la votació de pressupostos que “veiem com l’estratègia de Cs a nivell estatal s’està seguint aquí també”. En aquest sentit, el diputat ha recordat les paraules del secretari general de Podem per les que “dubtem que Arrimadas s’hagi fet d’esquerres”. “Els Pressupostos de Balears i també a nivell de l’Estat seran uns pressupostos progressistes i els pressupostos més expansius”, ha assenyalat.

Així mateix, López ha apuntat que “aquests Pressupostos proposen el blindatge de l’Estat de Benestar i una aposta cap a la diversificació productiva”. “Si ells volen donar suport a uns pressupostos d’esquerra, ells sabran. Unides Podem no farem cap tipus de cessió. En la immediatesa no ens preocupa, perquè per treure aquests pressupostos cal mirar cap a l’esquerra. Però en el mig termini ens podria arribar a preocupar, però veiem que les tendències no van per aquí “, ha afegit. “Unides Podem vetllarem perquè els Pressupostos siguin progressistes i qui vulgui donar-los suport, benvinguts siguin”.

En relació a l’article 16 dels Pressupostos referent al ‘complement salarial dels membres de Govern, López ha recordat que “Unides Podem ja vam dir fa un any la nostra proposta, que és la que es rebaixi aquest complement i que es justifiqui, i així anar en línia del que va indicar l’Oficina Anticorrupció “. “A partir d’aquí, hem manifestat que així com està votarem en contra i no se’ns ha tornat a trucar per negociar-ho, serà que no preocupa aquesta qüestió o tindran els vots compromesos, o no. Per la nostra part insistim que es rebaixi i es fiscalitzi “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *