Actes 8 Març

Illa demana a les Comunitats Autònomes un pla detallat de com fer tests d’antígens a les farmàcies El ministre també vol propostes de les autonomies per al pont de la Constitució i el Nadal per consensuar mesures

El ministre de Sanitat, Salvador Illa

ACN Madrid .- Salvador Illa ha demanat a les Comunitats Autònomes que proposen que les farmàcies puguin fer tests d’antígens de coronavirus, entre elles Catalunya, que presentin un pla detallat sobre quin serà el protocol que aplicaran. El ministre de Sanitat ho ha demanat en el marc de la reunió del Consell Interterritorial de Salut amb els consellers del ram de totes les autonomies, on no s’ha tancat a la proposta però sí ha expressat els dubtes que ahir ja posava sobre la taula el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, com per exemple què caldria fer si una persona es fes el test a la farmàcia i resultés positiu en aquell moment.

D’altra banda, Illa també s’ha referit a les festes que s’acosten, com el pont de la Constitució o el Nadal. El ministre ha anunciat que durant la reunió de la Interterritorial ha demanat a les Comunitats Autònomes propostes sobre com abordar-les, per tal de consensuar mesures i recomanacions. En tot cas, ha afirmat que, ara com ara, “ningú” ha demanat relaxar restriccions.

Finalment, en el marc del Consell Interterritorial de Salut, el ministre Salvador Illa també ha demanat a les Comunitats Autònomes que detallin si necessiten convocar més places de personal sanitari especialitzat per fer front al coronavirus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.