L’Hospital Mateu Orfila ha acordat suspendre durant tres dies les cirurgies programades que requereixen d’ingrés hospitalari Increment de la pressió assistencial a les plantes d’hospitalització arran del brot detectat a Es Ramal a Alaior.

La direcció de l’Hospital Mateu Orfila ha acordat suspendre durant tres dies les cirurgies programades que requereixen d’ingrés hospitalari degut a l’increment de la pressió assistencial que s’ha produït a les plantes d’hospitalització arran, sobretot, del brot detectat a la residència Es Ramal a Alaior.

En concret, entre avui dimecres i el divendres, s’han suspès un total de 13 intervencions del serveis de Traumatologia i Cirurgia. En cap cas, la reprogramació dels quiròfans afecta a les intervencions oncològiques ni a les urgències. Per altra banda, s’ha habilitat un quiròfan per poder citar a pacients pendents d’una cirurgia major ambulatòria, que no requereix d’ingrés i per tant, no ocupen llits a les plantes d’hospitalització.

En aquests moments, i després de l’ingrés en els darrers dies d’11 residents d’Alaior i 1 resident del geriàtric de Maó, l’Hospital Mateu Orfila té una ocupació que supera el 70%, amb 99 dels 136 llits ocupats. S’ha de tenir en compte, a més, que els pacients COVID-19 no comparteixen habitació amb altres pacients encara que també estiguin amb el virus actiu i siguin positius, un fet resta places d’hospitalització. En el cas dels residents d’Alaior s’ha fet una excepció amb els majors que ja compartien habitació as Ramal i que tots dos són positius.

La resta de pacients de Medicina Interna no COVID-19 estan repartits en altres plantes d’hospitalització i l’equip assistencial d’aquest servei s’ha reforçat puntualment amb infermeres d’altres serveis.

La direcció de l’Hospital avaluarà demà divendres quina és la situació al conjunt de l’hospital per a decidir si és necessari reprogramar intervencions quirúrgiques a partir de la propera setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.