ACAVE veu com una “mala notícia” que es mantingui el tancament perimetral de Catalunya pel Pont de la Constitució Les agències de viatges recorden que la campanya de primers de desembre és de les més importants en facturació

Cua per accedir al control de seguretat a l’aeroport de Barcelona-El Prat i d’un cartell recordant l’obligatorietat de dur mascareta
ACN Barcelona .- L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) ha lamentat aquest divendres que el confinament perimetral de Catalunya no s’aixequi fins al 21 de desembre, ja que es perdrà tota la campanya turística del pont de la Constitució. “Aquesta campanya hagués ofert oxigen a les agències, perquè és el pont més important de l’any per facturació”, ha assegurat la patronal en un comunicat. De fet, segons ACAVE, les agències facturen més pel pont del 6 i el 8 de desembre que per la campanya de Nadal. Sense aquesta opció, “es tanca qualsevol possibilitat de recuperar l’activitat de les agències aquesta temporada” perquè Nadal “no suposa ni la meitat de la facturació que el pont de la Constitució”.
D’altra banda, ACAVE ha reiterat la seva petició al Govern perquè permeti als viatgers internacionals que entrin a Catalunya a partir de dilluns –i que hauran hagut d’acreditar una PCR negativa al port o l’aeroport- puguin saltar-se el confinament perimetral.

“Quan entrin en vigor aquestes normatives (de PCR) el 23 de novembre, no tindrà sentit el tancament perimetral per als viatgers procedents de destins internacionals. És indispensable restablir el flux de viatges internacionals per permetre que les agències puguin recuperar l’activitat”, afirma ACAVE.

Així mateix, les agències han demanat al govern espanyol que els viatgers de l’Estat que vagin a l’estranger per menys de 72 hores puguin acreditar amb un test d’antígens i no una PCR que són negatius en coronavirus. Segons la patronal de les agències, això permetrà també reprendre molts viatges d’empresa que no es programen perquè la limitació de les 72 hores de PCR negativa els fa inviables. En aquest sentit, ACAVE també celebra que la Comissió Europea vegi amb bons ulls utilitzar els testos d’antígens en els viatgers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.