Clinton considera Trump “un perill per a la democràcia” i diu que amb Biden els EUA tornaran al lideratge global L'exsecretària d'Estat avisa que "la democràcia no s'ha de donar per feta": "És un invent humà molt fràgil"

ACN Brussel·les .- Hillary Clinton considera que líders com el president sortint, Donald Trump, són un “perill per a la democràcia” i augura que amb Joe Biden els Estats Units tornaran al lideratge global. En l’obertura del curs acadèmic de l’Escola de Governança Transnacional de l’Institut Universitari Europeu, la que va ser secretària d’Estat dels Estats Units i candidata demòcrata a la presidència en els comicis que va guanyar Trump ha avisat que “la democràcia no s’ha de donar per feta”. “És un invent humà molt fràgil”, ha alertat. Per Clinton, la manca de disposició de Trump a cooperar amb Biden en la transició és un senyal que no és un “governant democràtic”.

“Un governant democràtic ha d’estar disposat a deixar el poder”, ha dit Clinton, que ha considerat “un senyal preocupant” i una “aberració terrible” que Trump no vulgui cooperar en la transició. “És perillós”, ha dit l’exsecretària d’Estat.

Per Cliton, amb Biden els Estats Units tornaran a la “normalitat” en política exterior i al lideratge mundial. Amb tot, ha alertat que caldrà temps per reconstruir la confiança amb els socis. “Prendrà temps allunyar-se del que ha estat una política exterior feta per una persona incoherent”, ha subratllat.

A més, l’exsecretària d’Estat dels Estats Units ha considerat que la democràcia ha de ser “reinventada” perquè rebi el suport de més ciutadans. “La democràcia ha de mostrar més resultats a la majoria social”, ha subratllat.

En política exterior, Clinton ha considerat que els Estats Units haurien d’haver tingut un rol més actiu en el conflicte a Síria. “Hauríem d’haver fet més per evitar la crisi humana”, ha destacat. Amb tot, la que va ser candidata a la presidència també ha admès que “de vegades els Estats Units han pensat que podien solucionar problemes i hi ha hagut conseqüències inesperades, com per exemple a l’Iraq”.

Pel que fa a dones en posicions de lideratge, Clinton ha instat les dones a “deixar de banda la por de no ser perfectes”. “He hagut de treballar amb moltes dones i homes joves i les dones diuen coses com que no saben si sabran fer la feina. No ho he sentit mai dir als homes”, ha subratllat l’exsecretària d’Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *