Cuidar als cuidadors

Aquesta setmana ús oferim un interessant report d’Itziar Lecea que ens apropa a una realitat a tenir molt en compte, aquella que fa referència als cuidadors de persones i qui en té cura d’ells.

Des de l’Ajuntament de Ciutadella s’ha donat una primera passa cap aquest col·lectiu mitjançant uns cursets del mètode Flowing Health que els hi ha impartit la nostra col·laboradora i formadora, Carolina Torres, autora del llibre “Cómo vivir una enfermedad incurable”, que els hi ha donat unes pautes de millora en la seva feina, i ha obert les portes a les necessitats que des de fa massa temps pateix aquest essencial col·lectiu d’homes i dones, que mitjançant l’autocuració poden fer millor la feina de cuidar als altres En un context en què atendre a persones majors o dependents es converteix en un tema delicat a causa de la pandèmia sanitària, Carolina Torres ha volgut ajudar als seus alumnes a “fluir” en la seva feina, adquirint coneixements del seu cos. I també a observar com els seus estats emocionals afecten els qui cuiden.

El curs de Flowing Health, que s’emmarca dintre del Pla de Formació Continua de l’Ajuntament de Ciutadella, depenent de la regidoria que gestiona Gràcia Mercadal, ha estat el de mostrar, per part de Torres, als seus alumnes el mètode creat per ella mateixa. “Un cuidador o cuidadora és una persona que està en contacte molt directe amb la mort, amb situacions emocionals difícils. I és complicat, a vegades, treballar en un ambient així”. És per aquest motiu que Carolina Torres ha començat la formació amb la part d’Ètica.

“Els cuidadors i cuidadores són persones extraordinàries, que en aquests moments en què tenir cura d’una persona major és més complicat que mai. Però la vocació que tenen d’ajuda als altres, és el valor que els defineix com a col·lectiu”. Ens assegura Carolina Torres, i des del nostre setmanari apostam per aquestes iniciatives tant necessàries, sempre donades per una professional reconeguda i titulada, com és el seu cas, on són també molts els col·lectius de treballadors i treballadores municipals, o de les Administracions menorquines, que necessiten d’aquest mestratge, d’aquestes ensenyances en la millora de la seva qualitat de vida i la dels seus pacients o de les persones de les que en tenen cura.

La formació és bàsica en tots els sentits i treballs si es volen fer bé, i per tant invertir en aquest cursos, com ha fet l’Ajuntament de Ciutadella és un valor afegit, una aposta ferma per al seu personal i que s’ha de felicitar per aquesta més que bona i necessària iniciativa, que és en sí un merescut homenatge a aquest col·lectiu que ben bé s’ho mereix i que moltes vegades ha estat mancat de visualització i de reconeixement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *