El conseller Marc Pons anuncia una nova convocatòria d’ajudes al sector del transport terrestre

Avui matí el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons i el president de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) Rafel Roig han mantingut una reunió en la que ja s’ha confirmat que la pròxima setmana es publicarà una nova convocatòria d’ajudes al transport terrestre. Una línia d’ajudes del Govern de les Illes Balears, consensuada amb el sector.

Per un import d’1,5 milions d’euros destinada a cobrir les despeses que les empreses s’han vist obligades a assumir per complir amb les exigències de seguretat sanitària imposades a conseqüència de la COVID19. És a dir, l’adquisició de material i productes sanitaris per tal de reduir els riscos de la covid 19 per al seu personal i usuaris i les mesures adoptades als locals o vehicles amb el mateix objecte. Aquestes despeses s’han d’haver produït entre el 14 de març de 2020 i fins al 31 de desembre d’enguany.

S’hi poden acollir treballadors autònoms i també petites i mitjanes empreses que siguin titulars d’autoritzacions de transport públic de viatgers o de mercaderies residenciades a les Illes Balears. En total s’estima que els beneficaris puguin ser uns 4000 entre empreses i autònoms.

El conseller Marc Pons, ha dit que: “som molt conscients de la repercussió econòmica que les mesures anticovid han tingut damunt les empreses, més encara en un context de reducció dels ingressos per la forta baixada de l’activitat”. I ha afegit: “és per això que treim aquesta convocatòria consensuada amb la FEBT, per poder ajudar al sector del transport a fer front a aquesta crisi”.

El pressupost de  1,5 milions es distribuirà territorialment per illes, corresponent:

Mallorca: 1,1 milions

Menorca: 161.500 euros

Eivissa: 202.500 euros

Formentera: 29.000 euros

Les sol·licituds de les ajudes es podran presentar el dia després de la seva publicació en el BOIB, que es produirà la setmana que ve i fins al proper 15 de gener. S’ha establert un màxim de 50.000 euros de subvenció per sol·licitud. Les ajudes s’aniran atorgant per ordre d’arribada de la petició i fins a esgotar la partida acordada.

En el cas de peticions de subvenció inferiors o iguals als 500 euros, s’ha de presentar una declaració responsable de les despeses. Si la petició és superior a aquesta quantitat, s’ha d’adjuntar memòria justificativa i la documentació acreditativa. Aquesta subvenció és compatible amb altres que es puguin rebre d’altres administracions però en cap cas el conjunt de les ajudes que es rebin pot superar la despesa efectivament realitzada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.