La covid-19 provocarà un retrocés de cinc anys en els ingressos de la postvenda, fins a 12.000 MEUR La patronal dels concessionaris adverteix que el descens del quilometratge en un 15% tindrà efectes a mitjà termini

ACN Barcelona .- La covid-19 provocarà un retrocés de cinc anys en els ingressos de la postvenda de vehicles, fins a 12.000 milions d’euros, segons l’informe ‘La postvenda de la covid, immunitat o regaiguda?’, elaborada per Solera per a la patronal dels concessionaris Faconauto. Les reparacions de vehicles van començar el 2020 amb un creixement de prop del 3% entre gener i febrer i van caure el doble en els tres mesos següents, durant el confinament. A partir de juny, el mercat va alentir el seu descens i retrocedir entre un 3% i un 6%. Tot i això, amb el punt àlgid de la segona onada a l’octubre, la postvenda va tornar a caure, un 11%.

Les previsions dels ingressos per a aquest any eren de 14.500 milions d’euros. El descens del quilometratge mitjà en un 15% també provocarà efectes a mitjà termini, ja que els manteniments mecànics correctius i preventius es dilataran en el temps a causa del menor desgast de les peces i elements del vehicle.

El descens de la mobilitat ha estat provocat per les restriccions imposades pels governs, però també per les conseqüències del teletreball, així com les perspectives d’atur d’un 20% a l’Estat. “Això és una amenaça per a la renda familiar, que en la passada crisi econòmica va arribar a situar en un 25% les llars ‘mileuristes’, i va generar un efecte dominó que va impactar primer en un descens de la mobilitat i, en segon lloc, en menys volum d’activitat en el taller”, sosté l’informe.

A diferència de l’anterior crisi, a l’Estat hi ha actualment un 50% més de vehicles de menys de cinc anys que aleshores, el que suposa un “bon matalàs” per a la postvenda. En total, són sis milions de cotxes rendibles per als tallers, que generalment fan més quilòmetres i als qui el conductor dedica manteniments més exhaustius.

“Les restriccions de la mobilitat, necessàries de nou per frenar la pandèmia en aquesta segona onada, estan impedint confirmar la recuperació de la postvenda, que inevitablement s’endarrerirà”, ha assegurat la vicepresidenta executiva de Faconauto, Marta Blázquez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.