La UE espera que la reunió del G-20 marqui “un nou començament” en la cooperació global a les portes de l’era post-Trump Brussel·les confia en un rellançament el multilateralisme amb Biden per lluitar contra la pandèmia i el canvi climàtic

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen
ACN Brussel·les .- La Unió Europea espera que la reunió del G-20 marqui “un nou començament” de la cooperació global a les portes de l’era post-Trump. Així s’han expressat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, en una roda de premsa aquest divendres prèvia a la trobada per videoconferència del G-20 organitzada per l’Aràbia Saudita. “Fins ara els EUA s’ha resistit a cooperar, però tinc moltes esperances que ara amb el nou president electe això canviarà”, ha dit l’alemanya, recordant que Joe Biden ja s’ha compromès a cooperar en l’àmbit internacional. Brussel·les confia en un rellançament el multilateralisme amb Biden per lluitar contra la pandèmia, la recessió i el canvi climàtic.
Michel ha assegurat que la UE assistirà a la reunió amb la intenció de “promocionar la cooperació” i “el sentit comú”. Així, els europeus defensaran els “avantatges” de participar en estructures com el G-20.

L’organització de la trobada per part del règim saudita ha generat controvèrsia enguany. Tant el Parlament Europeu com el Congrés dels EUA han demanat als respectius executius que boicotegin la trobada per les vulneracions de drets humans a l’Aràbia Saudita.

Mentre els líders europeus tenen previst assistir, no està clara la participació de Trump, però per les seves preocupacions domèstiques arran de la derrota electoral.

El G-20 és un fòrum internacional que agrupa els majors països industrialitzats i emergents del món, entre ells els EUA, la Xina, Rússia, Alemanya, França, l’Índia o el Brasil. La Unió Europea també assisteix a les reunions representant a tots els estats membre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *