El tripartit de Ciutadella torna a votar en contra de baixar l’IBI tot i la situació econòmica extrema de ciutadans i empresaris Antoni Juaneda, portaveu municipal del populars: El superàvit hauria de ser reinvertit i no estar en mans dels bancs, sinó en mans de la ciutadania davant la duríssima crisi que viurem en 2021.

El tripartit de Ciutadella va votar un cop més en contra de baixar l’IBI, en una actuació que el regidor i portaveu popular Antoni Juaneda qualifica de, “Egoista davant els 4 milions d’euros que l’equip de govern rebrà de superàvit per al 2021 i que se sumaran als més de 20 milions d’euros immobilitzats al banc pel tripartit “.

El PP de Ciutadella deixa constància que, “es neguen una vegada més alleugerir la càrrega pressupostària dels ciutadans”. Una negativa que és, “incomprensible en un moment de dificultat econòmica extrema”, amb uns pressupostos de 34 milions d’euros.

Els pressupostos de 2021 compten amb “marge suficient”, per ajudar a la població que pateix les conseqüències econòmiques de la pandèmia i es neguen a, “alleugerir les càrregues fiscals dels ciutadans i empresaris, en un moment en què cal que les administracions públiques destinin els seus recursos a pal·liar els efectes de la crisi “, explica el regidor. La proposta que, inicialment s’havia votat a favor per part de tota la corporació municipal, inclòs el tripartit, en el Pla de Recuperació Social i Econòmica, “torna a ser ignorada per 2021”.

D’altra banda, recorda Juaneda, “a més d’aquesta pujada de l’IBI, la revisió del cadastre el 2017 va augmentar la recaptació en 400.000 euros de béns immobles que abans no computàven, convertint a Ciutadella en el municipi de Menorca amb més volum de recaptació per IBI ”

El grup municipal del PP de Ciutadella deixa constància que, “amb un pressupost per a 2021 de més de 4 milions d’euros en superàvit, la reducció de l’IBI no només és possible, sinó que és necessària”, recalca Antoni Juaneda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *