El Consorci de Santa Rita aprova el pressupost més alt de la seva història

La Junta del Consorci de Santa Rita ha aprovat el pressupost presentat pel departament de Benestar Social del Consell Insular. La pandèmia mundial i l’alarma sanitària generada per la Covid-19 ha dificultat la gestió de les residències geriàtriques. Una situació que fa necessària una estabilitat pressupostària i financera, pel que la proposta per a l’any 2021 esdevindrà el pressupost més alt de la seva història.

Com ha manifestat la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ‘aquest pressupost és el resultat del nostre ferm compromís polític amb els serveis socials i assistencials. En un moment de crisi sanitària i social, s’ha decidit augmentar i reforçar els serveis oferts pel Consorci’.

L’increment del pressupost ve marcat, especialment, per la necessitat d’adquirir equips de protecció individual, material de neteja i desinfecció, així com també personal de reforç. Aquest fet permetrà donar compliment a les mesures exigides pel Ministeri de Sanitat i de la conselleria de Salut del Govern Balear oferint als nostres usuaris i treballadors un major acompanyament en un moment de gran incertesa i preocupació.

En aquesta línia, en concret, s’augmenta la partida de material sanitari i de neteja i desinfecció, amb un increment de 38.000 €. També, la plantilla del personal augmentarà amb 6,37 auxiliars sociosanitaris, 1 terapeuta ocupacional (70% de la jornada) i 1,5 de personal de neteja.

A aquest fet, se li ha d’afegir la voluntat de l’equip de Benestar Social de mantenir el nivell i la qualitat dels serveis públics, especialment dels serveis de caràcter social i assistencial. Així, també es preveu un import de 51.000€ per inversions corrents, destinades a la millora i reposicions dels materials dels centres, així com noves adquisicions de materials.

En total, el pressupost general del Consorci Sociosanitari de Menorca per a l’exercici 2021 puja a un total de 4.497.970,67€ al seu estat de despeses, amb un increment d’aproximadament 359.000 € respecte a l’any 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.