Actes 8 Març

El govern espanyol mobilitzarà 10.000 MEUR dels fons europeus per reactivar el sector de l’automòbil Maroto diu que es tracta del 14% del total de pressupost previst per a Espanya els pròxims tres anys

ACN Madrid .- El govern espanyol mobilitzarà 10.000 milions d’euros en tres anys dels fons europeus per reactivar el sector de l’automòbil. Així ho ha anunciat la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, aquest dilluns durant la reunió de la Mesa de l’Automoció que s’ha celebrat a Saragossa. Es tracta del 14% del total del pressupost ‘Next Generation EU’. Segons Maroto, la indústria de l’automòbil ha de ser una “palanca per a la recuperació econòmica i social en els pròxims anys”. “La prioritat del govern és desenvolupar un ecosistema de mobilitat sostenible, intel·ligent, segura i connectada”, ha dit.
Els projectes tractors que es posaran en marxa amb els fons europeus són un pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans amb un pressupost de 6.000 MEUR, que inclou l’establiment de zones de baixes emissions, el desplegament d’infraestructures de recàrrega de vehicle elèctric, entre d’altres.

En segon lloc, un full de ruta de l’hidrogen renovable que mobilitzarà 1.500 MEUR i en tercer lloc una línia de suport a projectes estratègics de transició industrial amb més de 1.200 MEUR. Un dels objectius és impulsar la modernització de l’ecosistema amb la digitalització, l’impuls de la connectivitat i el 5G.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.