Espanya només subministrarà vacunes de la covid-19 aprovades per l’Agència Europea del Medicament Hi ha acords tancats amb cinc farmacèutiques i converses molt avançades amb dues més

ACN Madrid .- La directora de l’Agència Espanyola del Medicament, María Jesús Lamas, ha afirmat aquest dilluns que l’administració estatal no subministrarà cap vacuna contra la covid-19 que no hagi estat aprovada prèviament per l’Agència Europea del Medicament. Lamas ho ha afirmat al costat del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en la roda de premsa habitual que ofereix els dilluns per radiografiar l’actualitat de la pandèmia. Lamas també ha explicat que el govern espanyol ja ha tancat acords amb cinc farmacèutiques a l’entorn de vacunes contra el coronavirus, i ha assegurat que hi ha converses molt avançades amb dues més.
D’aquesta manera, ha indicat la màxima representant de l’Agència Espanyola del Medicament, el govern de Pedro Sánchez fa una tasca “proactiva” i s’avança a la producció a gran escala de les vacunes quan encara no se sap si tots els medicaments que preparen aquestes indústries arribaran a bon port. “Un portfoli ampli maximitza les possibilitats de tenir una vacuna autoritzada”, ha subratllat.

Lamas ha volgut subratllar la importància de la seguretat en tot el procés i ha assegurat que un cop la vacuna arribi la tasca de l’Agència Espanyola del Medicament “no s’acaba”, perquè caldrà continuar avaluant “l’eficàcia i la seguretat” del medicament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.