La nova convocatòria del Programa SOLBAL invertirà 20,7 milions d’euros per impulsar la fotovoltaica a les Illes Balears El Consell de Ministres ha aprovat la despesa corresponent a la segona edició del programa d’ajudes de l’IDAE

La vicepresidència i conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha aconseguit que l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi (IDAE) inverteixi 20,7 milions d’euros en la implantanció d’instal·lacions solars fotovoltaiques a les Illes Balears. Es tracta d’una segona convocatòria del Programa SOLBAL, la despesa de la qual ha aprovat avui el Consell de Ministres.

Distribució de les subvencions

En aquesta ocasió, la línia d’ajudes s’ha obert a projectes de més de 100 kW de potència de renovable. A més, per primera vegada es preveu una partida específica per a projectes que s’ubiquin a cobertes de grans dimensions o en aparcaments, amb més intensitat d’ajuda. Així mateix, d’entre els projectes ubicats directament al sòl, rebran més percentatge d’ajuda aquells que siguin de dimensions més petites.

Es calcula que el gruix de projectes que podran optar en aquesta línia de subvencions mobilitzarà una inversió privada de fins a 73 milions d’euros.

La vicepresidència i la conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha acordat amb l’IDAE el disseny de la convocatòria de manera conjunta. D’aquesta manera, els projectes s’han adequat millor a la realitat de les Illes Balears i a les obligacions que marca la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, com és l’impuls de projectes en cobertes i aparcaments.

Programa SOLBAL per a l’impuls de l’energia solar fotovoltaica

Aquesta partida de 20,7 milions d’euros se suma als 40 milions que s’atorgaren el passat 2019 amb la primera edició del Programa SOLBAL de l’IDAE. Una primera convocatòria de suport específic per a les Illes Balears que ha servit per subvencionar un total de 55 projectes i 350 MW d’energia solar fotovoltaica repartits arreu de les Illes Balears.

La segona edició del Programa SOLBAL incrementarà l’aportació de renovables al “mix” elèctric de les Illes fins al voltant del 15%. De fet, permetrà l’entrada d’un mínim de 120 MW de potència de renovable entre els anys 2021 i 2022 i ajudarà a eliminar més de 65.000 tones equivalents de CO2 a l’any.

Per altra banda, la construcció i la posada en marxa de les instal·lacions fotovoltaiques suposa un impuls per a l’ocupació. Només amb els 55 projectes subvencionats l’any passat, es calcula que es crearan fins a 17.500 llocs de feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca