El Govern condemna les violències masclistes amb un minut de silenci al Consolat de Mar amb motiu del 25-N La presidenta ha reclamat més implicació social en la lluita contra la violència masclista i ha recordat les múltiples formes en què s'exerceix

El Govern de les Illes Balears ha convocat un minut de silenci al Consolat de Mar amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. A més de membres del Govern, s’han sumat a l’acte representants d’altres administracions, dels grups polítics, de les forces i cossos de seguretat i de la societat civil.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, després de l’acte, ha recordat les tres dones assassinades a les Illes Balears aquest any i ha denunciat que aquest «és l’exercici màxim d’aquesta violència, però també n’hi ha moltes que tenen lloc diàriament que també s’han d’erradicar». Armengol ha valorat eines posades en marxa per lluitar contra aquesta xacra, com el pacte social Reaccionem o les campanyes de prevenció a través de la coeducació als centres educatius, però ha recalcat que «queda molt de camí per fer» i ha demanat «la implicació de tota la societat en aquest compromís per acabar amb la violència contra les dones».

El 2020, tres dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles a les Illes Balears. Des del 2003, són 39 les que han mort per aquest tipus de violència. Segons dades del Consell General de Poder Judicial, l’any 2019 les Illes Balears tenien la taxa de víctimes de violència masclista per cada 10.000 dones més alta de tot l’Estat, un 109,5%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.