El Govern haurà d’estudiar la biodiversitat marina en zones portuàries, a proposta de Més per Menorca 

El Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposta de Més per Menorca que insta el Ports IB a estudiar la biodiversitat marina en les badies poc profundes situades en zones d’especial protecció  i a catalogar els valors naturals de les zones portuàries de gestió autonòmica i avaluar-ne l’evolució. De la mateixa manera, els ecosobiranistes han aconseguit que s’hagin de definir i aplicar mesures correctores i compensatòries en aquells casos on es detecti una evolució negativa dels valors naturals d’aquestes zones.

La iniciativa partia de la denuncia d’entitats com Mallorca Blue que havien cridat l’atenció sobre el fet que, en les darreres dècades, s’han destruït a Mallorca més de dos milions de metres quadrats de biòtops soms encalmats. Per la seva banda, el GOB Menorca també havia advertit que els valors naturals que encara queden a l’illa s’han anat perdent a també per no la manca de límits i que s’ha d’actuar a temps perquè no es cometin els mateixos errors que a Mallorca. 

 Per aquesta raó, ha explicat el diputat Josep Castells, és especialment important «protegir els valors naturals de les badies tancades que encara es conserven una biodiversitat ben rica, com és el cas de Fornells, Addaia o Portocolom aturant l’expansió dels fondejos i de les infraestructures portuàries en aquestes zones».

Si bé el Parlament ha aprovat el que seria una primera passa estudiar i conèixer millor aquestes zones avaluanNPt l’evolució de la biodiversitat les badies poc profundes cap altre partit ha volgut donar suport al punt de la PNL que demanava la paralització de l’ampliació del port esportiu d’Addaia.  

Al respecte Castells ha reconegut que és «molt sorprenent» que tots els altres partits hagin «coincidit» en el vot negatiu al punt que pretenia impedir l’ampliació del port d’Addaia sense els estudis ambientals favorables «si realment, com han exposat durant les seves intervencions respectives, creuen de ver en els altres punts de la iniciativa». 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.