Emergències convoca el Grup de Suport Tècnic davant la previsió de pluges i tempestes a partir d’avui migdia a les Pitiüses i a partir de l’horabaixa a Mallorca La Direcció General d’Emergències i Interior (DGEI) va decretar ahir l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per Fer Front al Risc de Fenòmens

Meteorològics Adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges i tempestes localment fortes o molt fortes a partir d’avui a les 12 h a Eivissa i Formentera, i a partir de les 18 h a Mallorca.  Per tal  de coordinar les possibles actuacions, la DGEI acaba de reunir per videoconferència el Grup de Suport Tècnic del Pla Meteobal amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d’episodis.

Segons els butlletins de l’Aemet, es preveuen precipitacions acumulades de fins a 40l/m2 en una hora i de fins a 80l/m2 en 12 hores a Mallorca , i de 60l/m2 en 12 hores a les Pitiüses. I és que està previst que avui, i fins la matinada de dissabte a diumenge, ens afecti un procés de ciclogènesi, per la qual cosa s’esperen precipitacions molt fortes i persistents, sobretot avui divendres.

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior aconsella extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera, no travessar zones inundades i torrents a peu ni amb vehicle, no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats, adoptar mesures per impedir l’entrada d’aigua dins les cases i retirar de l’exterior tot el que pugui ser arrossegat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.