Dejuni i eliminar toxines

El que ara es sembla que s’ha posat de moda, el que es coneix com a “detox” no és cap novetat, sinó que formava part dels hàbits dels nostres majors ens segons quins períodes de l’any per tal de depurar el nostre cos després dels excessos de diferents períodes, com per exemple després de l’estiu per a preparar el cos per a la tardor i l’hivern.

Una d’aquestes accions era el dejuni, una pràctica que es reconeix com a molt beneficiosa per a eliminar les toxines del nostre cos. Si bé, abans de començar un període de dejuni és necessari tenir en consentiment d’un metge o terapeuta, tant si és per a dejunis curts o d’uns quants de dies. La Lluna Nova és el millor moment per a iniciar un dejuni d’un dia, pel fet que la neteja del cos serà molt més forta i beneficiosa. També aquest dia és el indicat per a començar dejunis de menys d’una setmana, però sempre amb control mèdic o d’un terapèuta. Durant el dejuni podem beure tisanes que ens ajudin a desintoxicar el fetge com el card marià, carxofa, dent de lleó, romaní, boldo…

Si volem fer la nostra neteja a través dels ronyons les plantes favorables per a les infussions seran el julivert, ortiga, coa de cavall, freixe, escorxa de til… Aquesta cura o neteja, la podem fer en els canvis d’estació, especialment els equinoccis de Primavera i el de Tardor.

Després del dejunis, podem seguir amb les depuracions amb tisanes al llarg de tres setmanes, però fent una dieta mediterrania correcta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.