Es pronostica un desembre plujós a Balears Foto: Itziar Lecea

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a Balears ha avançat que les prediccions auguren un mes de desembre més plujós de l’habitual a Balears, després d’un novembre molt sec malgrat les pluges d’aquest dissabte. Amb les tempestes d’aquests darrers dies, el dèficit de pluges del mes de novembre ha passat del 90% al 60%.

Les previsions del Parenòstic Pagès i Mariner de Menorca per a 2020

Els primers dies del mes de desembre es poden presentar vents i, també passada la primera quinzena, amb alguna fluctuació, encara que pel que es preveu serà un mes tranquil en la seva primera quinzena.

A partir de mitat de mes es podria produïr un augment de la inestabilitat a l’entorn del dia 19 que podria dur un descens tèrmic important, que es perllongaria fins a final de mes amb un ambient més mogut, però sense grans perturbacions.

Els pronostics del Parenòstic tradicionals per al darrer mes de l’any ens diuen que serà un desembre amb molta humitat i en general tapat de nivolats. S’alternaran dies de pluges i també de boires a la matinada, però així com ens atraquem a les festes de Nadal i Cap d’any, des de gairebé la tercera setmana del mes, entraran vents freds de Nord que portaran gelades i donaran entrada a dies desatemperats, freds, hivernals i que podrien portar les primeres neus a la Serra de Tramuntana de Mallorca, que serien visibles des de la Badia de Ciutadella.

Tancarem el mes fent bo el refrany de “Per Nadal, cada ovella al seu corral”.

DESEMBRE ASTRONÒMIC

La Lluna nova és dia 14 (amb eclipsi total de Sol no visible) i la Lluna plena dia 30.

El dia 12 la Lluna minvant estarà en conjunció amb Venus el matí abans de la sortida.

El dia 14 hi ha ocultació de Mercuri per la Lluna. Serà de dia entre les 10:33 i les 11:50 molt prop del Sol.

El dia 16-17 la Lluna creixent estarà en conjunció amb Júpiter i Saturn al sud-oest després de la posta de Sol.

Dia 17 Júpiter i Saturn fan una bona conjunció. Es veuran junts després de la posta de Sol a ponent. El dia 21 comença l’hivern a les 11h 02min.

El dia 23 la Lluna creixent estarà en conjunció amb Mart al sud després de la posta de Sol.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.